Política 10/02/2017

El PP treu pit de la seva cohesió: "Aquest no serà un congrés de cops de colze"

Rajoy encara el congrés del partit sense divisió interna

Europa Press
2 min
Rajoy prepara un executiu continuista forçat a l’acord

MadridEl vicesecretari d'Organització del PP, Fernando Martínez-Maillo, ha presumit aquest divendres de la "unitat", la "cohesió" i la "moderació" que s'exhibirà aquest cap de setmana al XVIII Congrés Nacional del Partit Popular, a diferència de el que passarà aquest cap de setmana en altres formacions, en al·lusió a Podem. "Aquest no serà un congrés de cops de colze", ha proclamat.

Així s'ha pronunciat en declaracions a la Caixa Màgica de Madrid, després de recórrer les instal·lacions en què se celebrarà el conclave del partit, acompanyat pels altres quatre vicesecretaris (Javier Maroto, Pablo Casado, Andrea Levy i Javier Arenas), així com per la presidenta del comitè organitzador del congrés, Luisa Fernanda Rudi.

Maillo ha assenyalat que els espanyols podran apreciar el que han fet uns i altres i "confrontar alguns models", atès que aquest cap de setmana Madrid acull tant el congrés del PP com el congrés de Podem. Segons ha afegit, el model del Partit Popular està basat en la "unitat" i en la "moderació", i aglutina el centre reformista i al centre dreta espanyol amb propostes "atractives" per als ciutadans.

En aquest sentit, ha subratllat que el PP no està pensant en si mateix sinó en Espanya i en els espanyols. Al seu entendre, aquest conclave que se celebrarà durant tres dies i que reelegirà a Mariano Rajoy president de la formació-- és una "gran oportunitat" per al Partit Popular, que espera estar "a l'altura de les circumstàncies".

El vicesecretari d'Organització ha esquivat les preguntes relatives a si repetirà en el seu lloc en la direcció nacional del partit i ha assenyalat que aquesta pregunta ha de respondre Mariano Rajoy. Serà aquest dissabte quan el cap de l'executiu presenti el seu equip, tot i que fonts del PP creuen que amb prou feines introduirà canvis.

Per la seva banda, Luisa Fernanda Rudi ha assenyalat que l'objectiu d'aquest conclave és debatre "idees" i "actualitzar" el partit, per posar "al dia el seu projecte polític", després d'haver rebut les cinc ponències més de 4.000 esmenes.

stats