Política 12/04/2018

El PP de Lloseta denuncia incongruències en el conveni de cessió de carreteres del Consell

Segons els populars, el pacte de l'Ajuntament de Lloseta fa tot el que li manen des de Palma amb els ulls tancats

Ara Balears
2 min
El PP de Lloseta denuncia incongruències en el conveni de cessió de carreteres del Consell

PalmaEl Partit Popular de Lloseta sol·licita un informe jurídic després de denunciar les nombroses incongruències i incompatibilitats entre els informes de la interventora i de l'arquitecte municipal i el conveni que el departament de Mercedes Garrido del Consell Insular de Mallorca (CIM) vol signar prest amb l'Ajuntament per a la cessió de carreteres com la MA-2111 (camí de Son Tugores), que ara queda sobre la taula.

Els populars declaren que hi ha incoherències entre els dos documents com, per exemple, que en els informes municipals es preveu que aquesta via se cedeix ja ampliada i asfaltada, mentre que el redactat del conveni de Garrido parla d'asfaltar-la una vegada cedida, malgrat que això no és competència del CIM.

Amb tot, el PP llosetí diu que "el batle no és capaç de llegir-se ni el conveni ni els informes municipals". En aquest sentit, assenyala que "ens han convocat a una comissió informativa extraordinària en què, quan nosaltres hem expressat la nostra objecció per les contradiccions que hi ha entre els dos documents, ens han reconegut que no se n'havien ni adonat".

A més, els populars expliquen que "el pacte de Lloseta fa, amb els ulls tancats, tot el que li manen des de Palma, i ho fan molt ràpidament". "Nosaltres vàrem presentar unes al·legacions perquè aquesta carretera s'adequàs amb fons del Ministeri de Foment i fins i tot es varen negar a això", recalca el PP, i afegeix que "el PSOE, MÉS i les dues regidores no adscrites no vetllen pels interessos dels llosetins".

Per tot això, els populars de Lloseta exigeixen la paralització de la tramitació del conveni de carreteres del Consell de Mallorca a l'Ajuntament, entenent que el batle ha acceptat una cessió perjudicial i incompatible amb els informes tècnics locals en espera de l'informe jurídic, i sol·liciten que en la redacció del nou document es reflecteixi tot el redactat de l'arquitecte municipal, ja que en l'actual només es parla de l’asfaltat i l'ampliació de la carretera, sense tenir en compte els interessos i les peticions dels veïns que seran expropiats.

stats