Política 25/04/2020

El PP proposa a la UE que les Illes siguin una regió pilot per al desconfinament

L'eurodiputada mallorquina Rosa Estaràs ha enviat un document per demanar que les comunitats dependents del turisme rebin ajudes específiques

Ara Balears
2 min
Biel Company i Rosa Estaràs aquest dilluns a la seu del PP balear.

PalmaL'eurodiputada mallorquina de Partit Popular Rosa Estaràs ha proposat a la Comissió Europea que les Illes Balears siguin considerades com una regió pilot per al desconfinament després de la crisi sanitària del coronavirus, segons ha informat Efe aquest dissabte. En un document, Estaràs proposa també que les comunitats que depenen del turisme rebin ajudes de recuperació específiques per resoldre la crisi en igualtat de condicions que la resta.

Així mateix, el president del PP a les Balears, Biel Company, ha afirmat en un comunicat que és "primordial" establir un pla de recuperació econòmica que posi el turisme a la "primera línia" a l'hora de reactivar l'economia. Company ha recordat que la insularitat facilita el control d'entrada i sortida de persones i ha destacat el rol de les Balears en aquesta matèria pel que fa a la resta de l'Estat.

Per aquest motiu, considera el portaveu del partit a les Illes, l'Arxipèlag reuneix les condicions idònies per iniciar el desconfinament i salvar la temporada turística. Això sí, "sempre sota els paràmetres de seguretat sanitaris que dicta l'OMS", afegeix.

A banda d'això, Company ha qualificat de "calamitat" la gestió de "les autoritats sanitàries autonòmiques i estatals de la pandèmia del covid-19", en referència a la distribució de mascaretes defectuoses a centres sanitaris. "Primer varen amagar a la població el risc evident de la pandèmia i, quan en sabien la gravetat, no varen ser previsors", critica.

El president autonòmic del partit ha assenyalat que "no varen adquirir el material suficient per protegir els sanitaris i la població més vulnerable, com ara les persones grans". Juntament amb això, explica, "aquest dissabte s'ha sabut que el Govern ha retirat 95.000 mascaretes defectuoses, 80.000 de les quals va comprar directament la Conselleria de Salut".

Company lamenta que el material l'hagi utilitzat personal sanitari, fet que "ha posat en risc la seva vida, una cosa que podria tenir conseqüències penals". Amb tot, el líder del PP ha afirmat que, "davant una situació política tan deficient, es fa més necessari que mai assumir responsabilitats, unes responsabilitats polítiques que el Govern no vol assumir".

stats