Política 06/09/2021

El PP balear vol abaixar l'IRPF i eliminar l'impost de successions

Els populars també proposen incensius fiscals per als propietaris que lloguin habitatges

ARA Balears
1 min
La presidenta del PP balear, Marga Prohens, a les jornades parlamentàries d'aquest dilluns, juntament amb la secretària general, Sandra Fernández.

PalmaEl PP balear presentarà els pròxims mesos una proposta de reforma fiscal al Parlament amb la qual es compromet a abaixar l'IRPF i eliminar l'impost de successions si guanya les eleccions el 2023. El partit ha duit a terme aquest dilluns unes jornades parlamentàries i la presidenta popular, Marga Prohens, ha explicat que les propostes també inclouen l'eliminació de l'impost de transmissions patrimonials per als menors de 30 anys que comprin el primer habitatge, segons ha informat Europa Press. Per a la resta d'edats, aquesta taxa es reduirà un 50%. "És la millor política econòmica i de reactivació per a un moment en el qual s'ha d'ajudar les empreses", ha afegit Prohens, a més d'estendre "la mà a Armengol" amb la seva proposta fiscal per "ajudar els ciutadans davant la situació de crisi econòmica i social actual".

Respecte de la baixada d'IRPF, la presidenta del PP balear ha anunciat la seva intenció de reduir un 0,5% el tram autonòmic d'aquest impost per a rendes inferiors a 30.000 euros i un 0,25% per a rendes superiors a aquesta quantitat.

D'altra banda, Prohens ha recordat que el preu de l'habitatge ha augmentat un 51% des del 2016 i ha explicat que els populars presentaran al Parlament una llei d'habitatge que "vagi a l'arrel dels problemes i permeti que hi hagi habitatges en el mercat per a les rendes mitjanes i els joves". De fet, Prohens ha anunciat la intenció del PP d'aplicar incentius fiscals per als propietaris que lloguin un habitatge, així com lluitar contra l'ocupació il·legal amb "sancions dissuasives i amb la defensa de la propietat privada", ha conclòs.

stats