Política 14/03/2018

Sílvia Tur critica la deixadesa del Govern damunt l'aprovació del decret per protegir la posidònia

La diputada formenterenca atribueix el retard a la manca de consens i a la pressió del sector nàutic

Ara Balears
1 min
Tur assegura que és prioritari l'aprovació del decret

Palma"Toca donar la cara". Així ho ha assegurat Sílvia Tur, diputada de Gent per Formentera al Parlament de les Illes Balears, en una entrevista avui dematí a IB3 Ràdio, fent referència a l'aprovació del decret per protegir la posidònia.

Segons Tur, fa mesos que no tenen notícia ni cap detall per part de l'Executiu autonòmic sobre els terminis d'aprovació del decret, una nova normativa que ja es va anunciar durant la darrera legislatura, però que finalment no va tirar endavant. Tot i això, la diputada assegura que l'actual decret és molt més ambiciós, però que "s'està tornant a pecar de laxitud" per part del govern.

A més, atribueix aquesta situació de desinformació i deixadesa a la manca de consens dins el mateix govern, però també i sobretot a la pressió que, diu, exerceix el sector nàutic sobre l'Executiu respecte d'aquest tema.

La diputada formenterenca demana, per tant, "que el Govern es posicioni i doni la cara" i que si no hi ha consens sobre l'aprovació del decret a Mallorca i Menorca, almanco, tiri endavant un decret per a les illes pitiüses.

Insisteix, a més, que el Govern té l'obligació de fer complir les lleis que protegeixen la posidònia i que és prioritari l'aprovació d'aquest decret, que, recordem-ho, vol prohibir el fondeig damunt posidònia i limitar el nombre de camps de boies.

stats