Política 09/02/2018

La política menorquina clama contra els senadors del PP

El rebuig dels Populars a l'increment del descompte per volar a la Península i el to de Catalina Soler s'interpreta com un menyspreu a l'illa

Ivan Martín
3 min
La política menorquina clama contra els senadors del PP

MenorcaIndignació a Menorca entre els partits d'esquerra per la negativa dels senadors del Partit Popular a aprovar l'augment del descompte de resident al 75% en els vols amb la Península. Per una banda, Més per Menorca i el PSOE han criticat el posicionament, que contradiu el que van defensar els Populars en el mateix Parlament balear. Per l'altra, el to amb el qual es dirigí la senadora per Mallorca del PP, Cati Soler ha traspassat els límits dels dirigents de les formacions d'esquerra a l'illa.

El diputat de Més per Menorca, Nel Martí assegura que "no esperàvem el vot contrari dels senadors del Partit Popular perquè ho havien defensat al Parlament. Creiem que han de donar una explicació i posen de manifest una manca de coherència important en el seu argumentari. Supeditar l'aprovació de la moció a un vot favorable en els Pressupostos Generals de l'Estat és un xantatge inacceptable". En canvi, el diputat del PSIB-PSOE, Damià Borràs diu que "a mi personalment no em va sorprendre el no del PP. De fet, no és la primera ocasió que ho fan i segurament tampoc serà l'última. El PP fa del xantatge polític la seva principal arma. És a dir, a canvi d'aprovar els Pressupostos Generals, que encara no tenim una proposta ni se saben els detalls, obtindrem millores en les connexions aèries. Cal remarcar que aquesta qüestió és fonamental per a Menorca, especialment en els vols a Barcelona i Madrid".

Explicacions a Catalina Soler

Més per Menorca i PSOE coincideixen en la necessitat d'una compareixença o que la senadora per Mallorca del PP, Cati Soler doni les pertinents explicacions davant un to utilitzat en el seu torn de paraula que es defineix com un "menyspreu a Menorca", tal com asseveren Nel Martí i Damià Borràs. Martí aconsella "rebaixar el to del debat polític perquè els ciutadans volen solucions i no aquesta crispació que alguns pretenen implantar. Els menorquins viuen una autèntica problemàtica en transport aeri. La senadora hauria de conèixer la realitat de les illes". Mentrestant, Damià Borràs titlla la intervenció de Soler d'"esperpèntica perquè que la diputada del PP es faci seva les illes indica que encara no sap que Balears no és patrimoni d'ella. No representa a tothom. L'estima cap a la terra es demostra protegint qüestions com l'economia o el transport. Soler no fa ni una cosa ni l'altra així que si vol que siguin seves que comenci per votar en conseqüència i si mai no ho seran seves les illes".

Toni Camps surt en defensa de Soler

Visió radicalment oposada la que mantenen els diputats del PP Menorca. Toni Camps explica que "tard o d'hora tirarà endavant l'aprovació de l'augment de resident per volar a la Península. Simplement és qüestió de temps. Això si, per poder materialitzar-lo cal aprovar els Pressupostos Generals de l'Estat. És un requisit imprescindible. Llàstima que els partits d'esquerra tinguin bloquejat els comptes del govern perquè impedeixen amb el seu no l'aprovació de mesures que ens podrien beneficiar".

Pel que respecta a la intervenció de Cati Soler, Camps creu que "qui millor pot defensar els interessos de Balears és ella i no un partit extremista com ERC. És veritat que van preguntar a través d'una petició de Més per Menorca, ja que no tenen representació però els partits independentistes que ens volen annexionar al seu projecte de Països Catalans no fan un favor a Balears defensant els nostres interessos, i més tenint en compte la situació política actual que es viu a Catalunya".

stats