Sánchez atribueix al “conservadorisme” de la dreta balear les crítiques al decret de català

El líder dels socialistes defensa la política lingüística del Govern de Francina Armengol

El líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha manifestat aquest dimarts que les crítiques a l'esborrany del drecret de la implantació del català a la sanitat balear “són una maniobra del conservadorisme de la dreta balear per amagar l'aposta de la sanitat pública que està fent l'equip de Francina Armengol".

Durant una entrevista a la cadena de televisió Antena 3, Sánchez ha defensat la política lingüística del Govern balear i ha recordat que la promoció del català “figura a la Llei de normalització lingüística i a l'Estatut d'Autonomia, aprovats recentment pel Govern del PP”.

D'altra banda, Sánchez ha exigit al president del govern central, Mariano Rajoy, “seny”, “solvència” i “no ocurrències” en l'aplicació de l'article 155 a Catalunya i en la seva idea d'estudiar una fórmula per tal que els pares puguin triar el castellà com a llengua vehicular a l'escola catalana.

Sánchez ha fet una crida a l'executiu a “no confondre adoctrinament amb ús d'una llengua” i a "no donar un nou regal a l'independentisme”.

Sobre l'opinió d'alguns presidents autonòmics del PSOE en favor de protegir més el castellà a Catalunya, el líder socialista ha dit que aquesta és una “visió parcial de la política lingüística corresponent als seus territoris” que tenen aquests barons, però que el que aspira a ser president del govern d'Espanya és ell i que per això demana “mesura, seny i ser conscients que no es poden crear més problemes dels que ja tenim”.

EDICIÓ PAPER 12/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF