Política 06/05/2019

El govern espanyol garanteix que la nova Política Agrària Comuna reflectirà la insularitat

El ministre Luis Planas ha assegurat que a l'acord es preveu permetre un nivell de vida "digne" a les persones que viuen del camp a les Illes

K. O.
1 min
422fd002-3352-44f4-b5c7-6ea300cd8282

PalmaEl ministre espanyol d'Agricultura, Pesca i Alimentació en funcions, Luis Planas, ha garantit que la nova Política Agrària Comuna (PAC) del període 2021-2027, que es troba en fase de negociació, reflectirà la insularitat de les Balears. A més, ha destacat que és "necessari" preservar el sector agroalimentari per contribuir socialment i ambientalment a la preservació de les Illes, ja que el model cooperatiu agrari és el més "important". En aquest sentit, ha volgut recordar la Cooperativa Agrícola de Sant Bartomeu de Sóller, que més tard ha visitat.

Planas s'ha mostrat d'acord amb el criteri de l'Executiu balear per mantenir explotacions agrícoles i ramaderes rendibles que permetin un nivell de vida "digne" a qui viu del camp. Altrament, ha insistit en la necessitat d'incorporar-hi joves i dones com un "objectiu social bàsic", a més de preservar el medi illenc a través del "sòl, l'aigua, l'aire, la biodiversitat i el paisatge". El ministre també ha explicat que Espanya pretén mantenir els fons econòmics de la Unió Europea del període 2014-2020.

Per tot això, la presidenta Francina Armengol ha agraït al ministre la "lleialtat" cap a les Balears durant els deu mesos del primer govern de Pedro Sánchez i la seva col·laboració perquè la insularitat sigui tinguda en compte a l'hora de repartir els nous fons europeus de la PAC. Fins ara, la UE era qui tenia les competències en política del sector primari, però ara s'està tramitant el canvi de gestió perquè cada estat membre prengui les seves pròpies decisions. "Suposa un desafiament intel·lectual i polític molt important, atès que cap govern [espanyol] ho ha fet abans", ha assegurat Planas.

stats