Política 31/10/2019

Traslladen el policia nacional ferit ingressat a Sant Pau a un hospital de Vigo

Ja no queda cap ferit ingressat a hospitals catalans

L.bonilla/ara
2 min
L’agent de la Policia Nacional ferit era darrere dels contenidors de la part dreta de la imatge: aquesta fotografia és de 10 minuts després que caigués inconscient.

BarcelonaEl policia nacional que va ser ferit molt greu durant els aldarulls de la vaga general del 18 d'octubre a Barcelona ha sigut traslladat aquest dijous al matí a un hospital de Vigo, la seva terra natal, segons ha confirmat el departament de Salut.

L'agent va ser ingressat a l'Hospital de Sant Pau i la setmana passada el departament de Salut va informar que havia evolucionat de molt greu a greu. Ara era a l'UCI i el seu estat era "estable dins de la gravetat". El ministeri de l'Interior ha explicat que l'estat de salut del policia "evoluciona bé", per la qual cosa estava "en condicions" de ser traslladat a la seva terra natal, Galícia.

El policia ha sigut traslladat a l'aeroport en una ambulància del SEM i després ha viatjat en un avió medicalitzat de l'Exèrcit de l'Aire fins a Vigo, on ha estat rebut entre mostre d'afecte. Des de l'aeroport ha estat traslladat a l'hospital Álvaro Cunqueiro, on seguirà amb la seva recuperació.

Després del seu trasllat ja no queda cap ferit en les protestes contra la sentència del Procés ingressat en hospitals catalans. La noia amb traumatisme cranioncefàlic que estava ingressada a l'Hospital de la Vall d'Hebron en estat greu també ha rebut l'alta i ha pogut anar a casa seva, tot i que haurà de tornar a l'hospital per seguir certs controls. Des que va resultar ferida el passat 18 d'octubre, el seu estat de salut ha anat millorant tot i que donada la naturalesa de les ferides hi havia risc de complicacions i per això el seu estat s'ha mantingut oficialment com a "greu" tot aquest temps.

El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, va visitar l'agent la setmana passada i va ser escridassat per personal del centre hospitalari. La seva visita va provocar que l'entrada a urgències quedés bloquejada durant mitja hora i el departament de Salut es va queixar per carta a la delegada del govern espanyol, Teresa Cunillera, a qui va demanar explicacions per escrit.

L'ARA va intentar reconstruir la història de l'agent a través del visionat de les imatges de les càmeres de seguretat dels edificis del voltant de la plaça Urquinaona, on van passar els fets el dia 18, així com analitzant desenes de fotografies i vídeos gravats per professionals i veïns.

stats