Política 01/04/2019

La Policia Local començarà dimarts a notificar a domicili els membres de les meses electorals

Aquest dilluns, el ple de l'Ajuntament de Palma ha fet el sorteig de la composició per al 28 d'abril

S. Vidal
1 min
Moment del sorteig durant el ple de l'ajuntament

PalmaLa Policia Local de Palma notificarà a partir d'aquest dimarts els 3.825 electors seleccionats per ser membre d'una mesa en els col·legis electorals el 28 d'abril. 1.275 seran titulars, i la resta suplents.

L'Ajuntament de Palma ha fet el sorteig entre el cens, que actualment és de 288.394 persones, unes 8.000 més que en les darreres eleccions de l'any 2006. El fitxer base està format arran del cens electoral i fou revisat el 28 de desembre del 2018.

Després del sorteig, aquest horabaixa es farà la llista de persones seleccionades que han de ser majors de 18 anys i menors de 70 –tot i que els majors de 65 anys també s'hi poden negar. A més, han de saber llegir i escriure i el president de la mesa ha de tenir el títol de Batxeillerat o d'FP de segon grau.

A Palma hi ha 425 meses ubicades dins 79 col·legis. Cada mesa ha de tenir nou membres: un president, dos suplents, dos vocals i quatre suplents de vocal, tal com dicta la Llei de règim electoral general.

En caràcter general, estan exempts d'anar a una mesa electoral els candidats, les dones embarassades o que per motius mèdics puguin presentar al·legacions amb un certificat, els cossos de seguretat, els membres de la judicatura o aquells que participen de manera activa en el procés electoral.

Si bé les notificacions per a les eleccions del 28 d'abril es començaran a fer aquesta mateixa setmana, el proper sorteig per a les eleccions municipals del 26 de maig es farà el 29 d'abril.

stats