Política 26/06/2020

La Policia Local de Ciutadella acusa l'Ajuntament i la Delegació de govern d'imprevisió a Sant Joan

Asseguren que demanaren reforços per a aquests dies i que se'ls varen denegar

Ivan Martin
2 min
La Policia Local de Ciutadella ha mostrat la seva indignació amb les institucions i denuncien oblit.

CiutadellaLa Policia Local de Ciutadella assegura que va avisar l'Ajuntament de la necessitat de reforçar el servei amb motiu de les festes de Sant Joan i acusa la institució i la Delegació del govern espanyol de falta de previsió. Així ho ha explicat el portaveu de la secció sindical de Comissions Obreres al Consistori, Toni Pons, a l'ARA Balears. "La plantilla està indignada, l'Ajuntament i la Delegació del govern no haurien de cercar culpables més enllà de les mateixes institucions".

"No se'ns ha fet cas quan vam sol·licitar un protocol d'actuació amb més efectius, reforçant els tres torns iguals. La Junta de Seguretat aprovà el dispositiu sense atendre les nostres peticions i va argumentar que no eren lògiques perquè el Sant Joan s'havia cancel·lat, no es duria a terme cap acte i, per tant, no necessitàvem més agents. A més, ens van dir que, en cas d'emergència, hi havia els UPR (Unitat de Prevenció i Reacció) de la Policia Nacional", denuncia Pons.

D'altra banda, el sindicat detalla la "sorprenent" ordre que tenien des del Consistori. "Ens van dir que actuàssim amb molta pedagogia i sense provocar alteracions públiques. Nosaltres hi som, precisament, per evitar-les i no crear-les. Estam indignats perquè tothom ens assenyala com a culpables, ens responsabilitzen de l'aglomeració. No ho entenem i exigim explicacions", assenyala. Pons considera que la Corporació "ha confiat en excés en la població" i s'ha negat a escoltar els professionals. En aquest sentit, recorda que "contínuament som al carrer i sabem qui són els fanàtics de les festes. No hi ha hagut previsió o no l'han volguda fer. Era fàcil de preveure-ho i hauríem d'anar una passa per endavant. Segons l'Ajuntament, existia un pla B, però ni el sabem ni es va activar".

Amb referència a la falta de presència policial a l'acte que provocà una aglomeració de centenars de persones sense respectar les mesures preventives de seguretat sanitària, la Policia Local de Ciutadella es defensa: "Era el canvi de torn i ens va agafar a comissaria; mentre explicam les incidències als companys que entren en servei, passen 30 o 45 minuts, temps que la Policia Nacional assumeix la seguretat dels carrers". Per acabar, denuncien la proliferació de més actituds irresponsables entre els ciutadans. "Als bars del nucli antic no es respectava la distància de seguretat i constantment advertíem de la situació, però no podem intervenir en grans aglomeracions perquè som pocs efectius", remarca.

stats