Política 27/05/2019

Sentiments agredolços a Podem

Yllanes: "No són els resultats que esperàvem, però sense nosaltres no hi ha govern d'esquerres"

Maria Fuster
2 min
Els candidats d'Unides Pomde després de fer el discurs de valoració dels resultats

PalmaMirant el mòbil i la pantalla del projector, intercanviant comentaris, somriures, abraçades i també gestos de preocupació. Així candidats, simpatitzants i responsables de comunicació han passat la nit a la seu de Podem. L'objectiu número u era reeditar el Pacte de Progrés i, com que s'ha aconseguit, es respirava amb certa normalitat a partir del 50% escrutat, però l'ambient estava una mica enrarit a mesura que avançava la nit; els discursos finals transmetien sentiments agredolços.

I és que tot i que Podem és imprescindible per reeditar el pacte d'esquerres, la baixada de vots ha estat molt significativa. "No són els resultats que esperàvem, però sense nosaltres no hi ha govern d'esquerres", ha assenyalat el candidat número u al Parlament per Podem, Juan Pedro Yllanes, qui també ha destacat que es tracta d'un "moment històric, perquè farem polítiques de progrés quatre anys més, amb Unides Podem dins el govern, circumstància que obliga el PSOE a fer una passa més".


El resultat en comparació amb les eleccions del 2015 ha significat la pèrdua de 4 escons al Parlament –ha passat de 10 a 6–; 2 regidories a la batlia de Palma, on han passat de 5 regidors a 3, i el mateix s'ha repetit al Consell de Mallorca, on ha passat de 5 consellers a 3.

D'altra banda, Yllanes ha destacat que Podem és la tercera força i que "han plantat cara al bipartidisme". A més, s'ha mostrat optimista amb vista al futur i ha assenyalat que "això no ha fet més que començar".

El candidat a la batlia de Palma, Alberto Jarabo, ha remarcat l'entrada de Vox a la política balear, amb força sobretot a l'Ajuntament palmesà, on la ultradreta ha tret 4 regidors, un més que la formació morada. "No oblidem mai que ens enfrontam a la dreta hostil", amb ganes de "destruir el que s'ha fet aquesta legislatura", ha dit. Jarabo ha afegit que la formació morada no és una força residual i que compliran amb els compromisos adquirits. "No decebrem i serem valents".

La candidata al Consell de Mallorca, Aurora Ribot, també ha fet un discurs combatiu i reivindicatiu. "Som imprescindibles per assegurar unes polítiques feministes".

stats