Política 15/12/2020

Podem presenta una iniciativa al Parlament per regular el preu de lloguer

El partit morat demana el suport dels partits d'esquerra per tirar endavant una proposició no de llei perquè el govern espanyol n'impedeixi els abusos

Ara Balears
1 min
Un cartell d'un pis en lloguer.

PalmaPodem ha registrat aquest dimarts una proposició no de llei (PNL) al Parlament per demanar al govern espanyol que reguli els preus de lloguer i n'impedeixi els abusos. El partit morat ha reclamat a l'executiu de Pedro Sánchez que "deixi d'escoltar els fons voltor" i treballi per l'accés a l'habitatge. La formació morada ha demanat el suport dels partits de l'esquerra a aquesta iniciativa, en la qual s'aposta perquè la pròxima llei estatal de l'habitatge estableixi mecanismes de control dels lloguers i de l'accés als subministraments bàsics.

Segons ha explicat Podem mitjançant un comunicat, l'objectiu d'aquesta iniciativa és "garantir un lloguer estable, segur i assequible", mitjançant "l'augment del parc públic d'habitatge en lloguer social" i "adoptant mecanismes per a la cessió obligatòria i temporal de l'habitatge buit en mans de grans tenidors a les administracions públiques competents".

Podem ja va sol·licitar dilluns el suport de les forces progressistes per tirar endavant aquesta PNL. La portaveu adjunta del grup parlamentari, Esperança Sans, va assenyalar que les Balears són la segona comunitat autònoma amb més desnonaments per 1.000 habitants i una de les que "menys doblers destina al parc d'habitatge social". "Sabem que aquesta iniciativa no agradarà a la dreta, perquè ells estan de part dels grans tenidors", va afegir.

A més, Sans va manifestar la preocupació del partit morat per "algunes notícies que ens arriben des de Madrid relatives a habitatge, un dels principals problemes al qual ens enfrontam a les Illes des de fa anys".

stats