Política 15/09/2021

Podem pressiona Armengol al Parlament perquè eviti l'ampliació de Son Sant Joan

El diputat Alejandro López diu que aquestes obres no tenen "cap sentit" a les Balears

2 min
El portaveu d'Unides Podem al Parlament, Alejandro López, aquest dimecres a la Cambra.

PalmaEl portaveu d'Unides Podem al Parlament, Alejandro López, ha demanat a la presidenta del Govern, Francina Armengol, que "vigili" els acords amb Aena per evitar que s'ampliï l'aeroport de Palma. "L'ampliació de grans infraestructures no té cap sentit en unes illes com les nostres on, a més, s'ha declarat l'emergència climàtica", ha dit el diputat en la segona jornada del Debat de Política General d'aquest dimecres per pressionar Armengol.

Podem ha estat el primer soci del Pacte que ha sortit al faristol, i el portaveu de la formació ha reiterat que tant el Parlament com el Govern varen rebutjar els plans d'Aena. Cal recordar que l'ens estatal es va comprometre el febrer del 2020 amb l'Executiu balear a reformular els seus projectes perquè no suposassin una ampliació, però no es podrà saber si ho compleix fins que se'n faci pública la revisió. Aena és qui té la darrera paraula. A més, Aena preveu invertir un 13,9% del pressupost dels pròxims cinc anys en Son Sant Joan, un percentatge que equival a 312,6 milions d'euros.

López també ha aprofitat per reclamar que es diversifiqui l'economia balear, apostant per les energies renovables i la indústria digital. El diputat ha lamentat que el futur laboral dels illencs estigui massa lligat al turisme, i que "quasi" no hi hagi alternatives. Per això, ha dit que cal evitar que la "sensació de turisme o exili la tingui ningú". "Hem de garantir que si algú vol desenvolupar la seva vida en altres sectors no vinculats al turisme, ho pugui fer a les Balears i no estigui obligat a anar-se'n", ha assenyalat.

El representant del partit morat també ha demanat a Armengol que pressioni la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per aconseguir que els pressupostos generals de l'any que ve dotin el REB. D'altra banda, López ha rebut els aplaudiments dels diputats del seu partit, del PSIB i de MÉS quan ha criticat que els darrers anys s'ha "instaurat" el discurs de l'odi i de la confrontació. El portaveu de Podem ha culpat l'extrema dreta, i tot seguit ha afegit que legitima i fomenta els atacs contra persones LGTBI i que nega la violència masclista. "Cap partit ho hauria de tolerar", ha comentat.

stats