Política 23/03/2018

Podem vol que el Parlament pressioni per derogar la Llei Wert

La diputada Laura Camargo ha registrat una Proposició No de Llei que afecta al Pacte Educatiu a nivell estatal

Jaume Ribas
2 min
La diputada de Podem al Parlament, Laura Camargo, i el diputat d'En Comú Podem al Congrés, Joan Mena. / PODEM

PalmaAquest divendres, la coportaveu de Podem, Laura Camargo, ha registrat al Parlament una Proposició No de Llei (PNL) sobre la subcomissió per al Pacte Social i Polític per l'Educació al Congrés. El partit vol que el Parlament balear es posicioni a favor de les demandes de la comunitat educativa i insti el govern de Rajoy a derogar l'actual llei educativa, la LOMQE, coneguda com a llei Wert en referència a l'exministres d'educació.

Camargo ha presentat la PNL acompanyada del diputat català al Congrés dels Diputats per En Comú Podem, Joan Mena. Tots els grups parlamentaris han abandonat el pacte educatiu que s'estava negociant a Madrid excepte el Partit Popular i Ciutadans. A Balears, en canvi, els grups treballen en un pacte basat en el document d'Illes per un pacte, sorgit de la comunitat educativa. L'únic partit que ha deixat aquest grup de treball és Ciutadans, tot i que el PP continua formant-ne part.

Joan Mena ha destacat que, per a que el pacte educatiu hagués prosperat a nivell estatal, s'hauria d'haver comptat tant amb la comunitat educativa com amb les comunitats autònomes ja que, tal i com ha destacat el diputat, "gestionen un 95% de les competències en educació". A més, el diputat al Congrés ha criticat les polítiques educatives del govern central i ha recordat que "les Illes varen ser un exemple de lluita contra les polítiques educatives del Partit Popular que només pretenien segregar i dividir la població", en referència al vaga i les mobilitzacions contra el TIL que impulsava el govern de José Ramón Bauzá.

Laura Camargo, per la seva banda, ha explicat l'estat del pacte educatiu a Balears, on tots els partits excepte Ciutadans segueixen treballant per un consens. Camargo ha insitit en la necessitat d'aquest acord i ha explicat que "el que caldria és mirar de trobar cinc o sis punts que fossin de consens" i s'ha mostrat disposta a renunciar a algunes demandes del seu grup, com l'absoluta laïcitat de l'educació, a canvi de pactar altres punts com la millora del finançament del sistema educatiu o la innovació pedagògica en els currículums escolars.

"Orgulloses de la pública"

A més del registre de la PNL, el diputat Joan Mena participarà avui horabaixa a les 18.30 h a una xerrada al centre Flassaders de Palma a una conferència organitzada pel grup d'Units Podem al Congrés dels diputats. Allà s'exposarà el model d'educació pública pel qual aposta la coalició i hi intervendran, a més de Mena, la diputada de Laura Camargo; la coordinadora de l'àrea d'educació d'EUIB, Xesca Vanrell; la professora de la UIB, Paca Salvà i la membre del col·lectiu Estudiants en Xarxa, Caterina Fuster.

stats