Política 24/05/2019

Podem demana al jovent votar amb consciència per continuar amb les polítiques progressistes

En el darrer acte de campanya, la formació morada també apel·la al vot de la por a la dreta recordant el resultat d'Andalusia

Maria Fuster
2 min
Darrer acte de campanya de Podem a la Universitat de les Illes Balears

PalmaJuan Pedro Yllanes, Aurora Ribot i Alberto Jarabo, caps de llista d'Unides Podem al Parlament, al Consell de Mallorca i a l'Ajuntament de Palma, respectivament, han protagonitzat aquest divendres a la UIB el darrer acte de campanya, durant el qual han demanat a la ciutadania, i concretament a la joventut, que vagi a votar aquest diumenge.

"Ens jugam moltíssim, el 26 de maig. Ens jugam que no entri a governar el mateix tripartit de dretes que està retallant drets, que està elaborant llistes negres, que està limitant l'accés al treball a Andalusia", ha assenyalat Yllanes, qui ha insistit en la necessitat d'omplir les urnes de "vots progressistes perquè és l'única manera que les polítiques progressistes que s'han iniciat durant aquesta legislatura puguin continuar durant quatre anys més". El candidat de la formació morada a presidir el govern s'ha adreçat aquest divendres al jovent amb la confiança de qui té el seu suport. "Estic convençut que tenen molt clar –en referència als joves– qui són els que tenen solucions per als problemes d'habitatge, de mobilitat, de feina, de model productiu que tenim en aquestes Illes".

Per la seva banda, Jarabo també ha insistit en aquest missatge: "Apel·lam a la consciència del jovent per anar a votar aquest diumenge. El candidat a la batlia de Palma per Podem també ha recordat que han fet la campanya sense demanar "cap euro als bancs perquè no en volem dependre". Per finalitzar, ha assenyalat que "no es pot repetir el resultat d'Andalusia, queda molta feina per fer."

Aurora Ribot, candidata de Podem al Consell de Mallorca, ha parlat en primera persona per fer referència a la situació de la joventut. "Hem vist com any rere any s'anaven precaritzant les nostres vides i cap govern hi posava remei. A Unides Podem tenim el ferm compromís d'impulsar polítiques per als joves i posar la vida al centre". Ribot ha detallat les propostes del seu partit com un transport públic terrestre gratuït per a menors de 26 anys; garantir l'accés a l'habitatge, reservant un percentatge del lloguer social; matrícules gratuïtes a la universitat i llibres gratuïts de Primària i Secundària. La candidata de Podem també ha assenyalat que exigiran "una pujada del salari mínim interprofessional fins a 1.200 euros" i que garantiran "una primera feina per als joves dins l'Administració".

stats