Política 24/01/2019

Podem i Esquerra Unida IB aniran junts a les eleccions com a Unidas Podemos

El secretari d'organització dels morats, Alejandro López, ha dit que l'acord és "necessari per afrontar els reptes polítics actuals"

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu de Juan Pedro Yllanes i Juanjo Martínez.

PalmaPodem Illes Balears i Esquerra Unida IB han arribat a un acord per presentar-se de manera conjunta a les pròximes eleccions sota la marca Unidas Podemos. Les dues formacions han acordat que Podem ocuparà les sis primeres posicions de la candidatura a Mallorca i les tres primeres a Eivissa. A Menorca, el cap de llista serà d'Esquerra Unida.

El secretari d'organització de Podem, Alejandro López, ha dit que l'acord és "necessari per afrontar els reptes polítics actuals", perquè permet reforçar el seu espai electoral "a tots els nivells territorials a les Illes i oferir una opció de govern progressista real i solvent a la gent de les Balears". A més, ha afegit que el seu objectiu és "sumar, sent una força política de majories, capaç d'afrontar els problemes de la gent i encaminar aquestes illes cap a una societat més justa i igualitària".

El coordinador general d'EUIB, Juanjo Martínez, creu que el pacte "permetrà que les classes populars treballadores puguin tenir un referent electoral que sigui capaç de millorar les seves condicions de vida i fer front a les amenaces de les polítiques antisocials de la Unió Europea".

Considera que l'acord permetrà dur a la pràctica a les Illes "unes polítiques que vagin fermament cap a la millora de drets, siguin democràtics, socials, laborals o de qualsevol tipus, a fi d'aconseguir unes Illes Balears més justes, més netes, més ecologistes, més feministes i, en definitiva, més solidàries".

stats