Alimentació
Política 02/02/2023

Podem proposa que escoles i residències utilitzin un mínim de producte local

La llei turística ja obliga els establiments turístics del sector a incloure un 3% d'aliments illencs en la seva oferta

1 min
Un Nadal amb el producte local

PalmaPodem inclourà en el programa electoral que, per llei, s'estengui l'obligació d'incloure una quota de producte local en els centres de salut, els educatius, o les residències de persones grans tant públiques com privades. Així ho ha anunciat aquest dijous el portaveu de la formació morada, Alejandro López, en el transcurs de la comissió d'Economia.

Concretament, el partit impulsarà una llei balear sobre el dret a l'alimentació, que inclouria mesures sobre el desaprofitament dels aliments. Cal recordar que la iniciativa d'incloure una quota de producte local ja es va inserir en la llei turística.

Així, a partir d'aquest juny, quan entrarà en vigor realment, s'obligarà els establiments turístics a tenir entre un 3% i un 5% de la seva oferta gastronòmica d'aliments illencs, en funció de la categoria. També es donaran incentius i beneficis als que compleixin els objectius.

El portaveu de la formació morada ha afirmat, a més, que la llei que treballa el partit "va més enllà quant al desaprofitament alimentari". "No es tracta només d'aprofitar el menjar, sinó de saber què menjam i quins aliments promovem", ha apuntat. Segons estimacions de la Direcció General de Sobirania Alimentària, a les Balears es desaprofiten uns 64.000 kg d'aliments a l'any, més o menys uns 50 kg per habitant.

stats