Política 13/02/2020

Podem rebutja que la fundació Impulsa faci l'estudi del mercat immobiliari encarregat pel Govern

La formació reclama que hi puguin participar entitats socials per trobar un "equilibri" en el resultat de les dades sobre la situació de l'habitatge a les Balears

K. O.
1 min
Molts de ciutadans balears volen canviar d'habitatge, però no poden a causa dels factors econòmics

PalmaPodem ha mostrat rebuig que el Govern balear, del qual forma part, hagi encarregat a la fundació Impulsa l'anàlisi del mercat de l'habitatge a les Balears perquè "és posar les guineus a vigilar les gallines". Gian di Terlizzi, secretari d'anàlisi política de la formació a les Illes, ha reclamat que hi puguin participar entitats socials com Stop Desnonaments i la plataforma d'afectats pels lloguers perquè el resultat de les dades sobre el mercat immobiliari sigui "equilibrat".

Di Terlizzi també ha afirmat a l'ARA Balears que les dades no seran "neutres" perquè la fundació, malgrat estar presidida formalment per la presidenta Francina Armengol, "la componen empreses immobiliàries i hoteleres que tenen una visió mercantilista de l'habitatge". Per això el secretari d'anàlisi política creu que l'enfocament ha de ser "més social" i incorporar aquestes entitats.

A més, ha recordat que cal desenvolupar la Llei d'habitatge i que l'Observatori vagi més enllà d'oferir dades perquè "per a això ja tenim l'Ibestat", i ha afegit que cal fer un estudi exhaustiu i integral per poder fer polítiques "valentes" que solucionin el problema de l'accés a l'habitatge.

El Govern va anunciar aquest dimecres la creació de l'unitat d'anàlisi del mercat immobiliari, el Monitor Balear de l'Habitatge (Mobha), que pretén disposar d'aquí a un any de dades detallades sobre els preus de l'habitatge a les Illes, tant de lloguer com de compravenda, per ajudar en la presa de decisions sobre polítiques que hi estan relacionades. El conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, va explicar que la fundació Impulsa desenvoluparia l'eina d'anàlisi per oferir una radiografia de la situació real dels preus de l'habitatge.

stats