Política 10/05/2019

Unides Podem vol arribar als 6.000 habitatges socials d'aquí al 2023

Són 1.000 més dels que es marcà com a objectiu l'any 2017 el Govern balear per construir en deu anys

Maria Fuster
2 min
Juan Pedro Yllanes i Antònia Martin , candidats de Podem a Can Domenge

PalmaPodem ha triat Can Domenge, perquè és "una icona de la corrupció, com a exemple de com un sòl públic es pot convertir en sòl privat", segons ha assenyalat Juan Pedro Yllanes, candidat de la formació morada a la presidència del Govern balear, qui ha recordat que l'empresa de Núñez i Navarro va oferir 60 milions pels terrenys i l'empresa que els va comprar en va pagar només 9. El cas Can Domenge, pel qual la presidenta d'UM, Maria Antònia Munar, ha estat condemnada a tres anys de presó, ha estat qualificat per Yllanes com un dels "escàndols urbanístics" més importants de les Illes.

Yllanes ha anunciat que la seva formació vol arribar als 6.000 habitatges socials d'aquí al 2023. Tenint en compte que, segons la formació morada, ara hi ha uns 1.500 habitatges d'aquest tipus, Podem vol incrementar tres vegades més el total actual de pisos socials amb accions com la compra d'habitatges de segona mà i la cessió de sòl públic. La proposta, tot i que Yllanes l'ha qualificada de realista i allunyada de les promeses electorals impossibles d'altres partits polítics, és més agosarada que la que va fer el Govern balear l'any 2017, ja que el conseller Marc Pons es va marcar com a objectiu aconseguir 5.000 habitatges en deu anys.

El candidat de Podem, número u de la llista al Parlament, també ha remarcat la necessitat de "posar en marxa el reglament que permeti fer valer aquest dret davant els tribunals de justícia".

Unides Podem afirma que vol continuar treballant per garantir l'accés a l'habitatge i posar l'habitatge tancat i buit en circulació, forçant els grans tenidors i apujant els impostos a l'habitatge tancat.

Per la seva banda, la número dos al Parlament, Antònia Martín, ha destacat la feina de l'Oficina Antidesdonaments, que ha atès 1.800 famílies, i també ha remarcat la importància de la cessió de l'ús de solars per construir un habitatge a preus assequibles per un ús d'entre 75 i 99 anys.

stats