Política 07/06/2020

La recuperació de l'activitat econòmica a les Illes centrarà el debat del pròxim ple del Parlament

El Govern haurà de respondre dues preguntes sobre els efectes i les implicacions per a l'agricultura del decret de protecció del territori aprovat fa deu dies

Ara Balears
2 min
Una sessió plenària del Parlament balear.

PalmaLa recuperació de l'activitat econòmica a les Balears per la crisi derivada de la pandèmia del coronavirus i les mesures previstes pel Govern i l'executiu espanyol per fer-hi front centraran el debat del pròxim ple del Parlament aquest dimarts, segons ha informat l'agència Efe. El Govern haurà de respondre també dues preguntes sobre els efectes i les implicacions per a l'agricultura del decret de protecció del territori aprovat fa deu dies.

Durant el torn de control al Govern, la presidenta, Francina Armengol, haurà de respondre al portaveu del PP, Biel Company, sobre la situació econòmica de les Illes en el marc de la pandèmia, segons l'ordre del dia de la pròxima sessió. Armengol respondrà també una altra pregunta del portaveu de Ciutadans, Marc Pérez-Ribas, sobre si comptarà amb recomanacions d'experts per confeccionar "propostes rigoroses" per impulsar l'economia, després que el decret de mesures aprovat pel Govern es tramiti com a projecte de llei, tal com es va acordar en el darrer ple.

Per altra banda, el líder de Vox a les Balears, Jorge Campos, insistirà en la reducció d'alts càrrecs polítics a l'Executiu, i el portaveu d'El Pi, Josep Melià, demanarà al Govern que reclami a l'executiu espanyol una compensació del cost de mercaderies similar al que s'ha acordat per a les Canàries.

Per part seva, la diputada de Ciutadans Patricia Guasp preguntarà al conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, per les mesures de formació i ocupació que adoptarà el Govern davant les darreres dades de l'atur a les Illes. A més, la diputada del PP Marga Durán demanarà per les mesures adoptades per l'Executiu per ajudar les persones en risc d'exclusió social.

El ple del Parlament debatrà, a més, la presa en consideració de la proposició de llei del grup popular sobre mesures urgents en matèria d'habitatge.

stats