CRÒNICA
Política 27/06/2018

Un ple de consensos i amb Cladera en el punt de mira

El Parlament ha aprovat una iniciativa perquè Formentera obtingui un senador propi

Jaume Ribas
2 min
Un moment de la sessió.

PalmaUn ple llarg, calorós –a fora, a dins l'aire condicionat està a màxima potència- i ple de consensos. Costa de veure-ho, però a vegades passa: els polítics es posen d'acord. Aquest dimecres, el Parlament ha admès a tràmit quatre iniciatives amb el consens absolut de tota la Cambra. Han estat les proposicions de llei perquè Formentera triï un senador propi, per fer jurídicament viable l'hospital residència Cas Serres d'Eivissa, contra les prospeccions i per suprimir els aforaments.

La proposició de llei sobre Cas Serres posa punt final a l'històric incompliment d'una part de la normativa d'aquest centre sociosanitari eivissenc, mentre que la resta d'iniciatives tindran una tramitació una mica més complexa. La supressió dels aforaments suposa una modificació de l'Estatut que després haurà d'aprovar el Congrés, de la mateixa manera que la iniciativa contra les prospeccions també serà elevada a les Corts espanyoles perquè l'aprovin ara que Rajoy i els seus ministres no podran vetar-la des del govern. El senador de Formentera és la tramitació més complicada: requerirà una reforma de la Constitució que podria no arribar en el curt termini.

El ple d'avui era un ple extraordinari, fora del període ordinari de sessions. Tot i així, no hi ha faltat res de res: a migdia i a l'horabaixa s'han admès a tràmit aquestes quatre iniciatives i durant el dematí ha existit l'habitual sessió de control al Govern. Fins i tot ha pres possessió un nou diputat: el socialista esporlerí Juli Dalmau.

Durant la sessió de control i també en declaracions posteriors dels diferents líders polítics, la consellera Catalina Cladera ha estat el blanc dels atacs més durs. Tot i que la titular d'Hisenda i Administració Pública ha mirat de sortir al pas de les crítiques disculpant-se durant el ple, no ha pogut evitar rebre per l'anul·lació de les oposicions per accedir al lloc administratiu de la Comunitat Autònoma.

stats