Política 14/10/2021

El ple del Consell de Mallorca reclama al Govern rebre part del factor d'insularitat

La moció que ho ha reclamat ha estat presentada per Ciutadans, i ha rebut el suport de tots els partits polítics llevat del PP, que s'ha abstingut

ARA Balears
1 min
Els consellers insulars durant el ple del Consell d'aquest dijous.

PalmaEl ple del Consell de Mallorca ha aprovat aquest dijous una moció de Ciutadans on es reclama al Govern balear que destini part del factor d'insularitat als departaments insulars que tenen competències.

El text aprovat reivindica una participació activa en la gestió i la decisió de les inversions que es vagin fent a l'illa gràcies al factor. La proposta ha rebut el suport de tots els partits polítics, llevat del PP, que s'ha abstingut.

La moció també recordava que l'Estat d'Autonomia obliga a establir mecanismes "perquè el Consell pugui beneficiar-se de les millores de finançament que rebi la comunitat", segons ha explicat la consellera del partit taronja, Marga Roig, que ha presentat la iniciativa.

Les Balears rebran un mínim de 550 milions d'euros durant els pròxims cinc anys gràcies a la inclusió del factor d'insularitat en els pressupostos de l'Estat. Aquesta assignació econòmica del Règim Especial de les Balears (REB) s'hi inclourà per primera vegada enguany i estarà dotada amb 183 milions d'euros, xifra que es desglossa en 110 milions d'euros que s'incorporaran cada any i 73 milions que compensen la manca d'aquesta dotació des que es va aprovar el REB el 2019.

stats