Política 04/06/2018

El Pi exigeix al Consell de Mallorca que prengui mesures per posar fi a la saturació de les carreteres

La formació ha presentat més de 80 propostes de resolució que s’emmarquen en quatre grans eixos: territori, comerç, turisme i municipalisme

Ara Balears
1 min
Milers-Mallorca-determinades-construeixen-infraestructures_1656444540_34197420_1024x642

PalmaEl Pi ha exigit al Consell de Mallorca que lideri el nou pla de mobilitat, que tindrà com a objectiu prioritari posar fi a la saturació de les carreteres de l’illa. La formació, que ha presentat més de 80 propostes de resolució al Debat de Política General, demana que es convoqui com més aviat millor la mesa de treball que ha de consensuar el nou model territorial i de mobilitat de Mallorca.

Segons el portaveu d’El Pi, Antoni Pastor, “les institucions haurien de tenir la proposta enllestida i consensuada abans de final d’any”. Pastor ha recordat que “va ser gràcies a les reivindicacions d’El Pi que es va crear aquest grup de treball, que inclou representants de tots els partits del Consell de Mallorca i de les institucions implicades.”

La formació també sol·licita que aquesta mesa de treball acordi les condicions per transferir les competències en matèria de mobilitat i de transport públic terrestre previstes per al 2019.

Pastor ha assenyalat que El Pi també ha demanat actuacions en carreteres i camins a les comarques del Raiguer i el Pla, i a municipis concrets com Inca, Manacor, Sant Llorenç, Muro i Sant Joan.

D’altra banda, la formació reivindica la necessitat d’arribar a un consens en tres qüestions més: la definició del nou model d’equipaments comercials, el nou model turístic de Mallorca i la promoció de la cultura pròpia de l’illa.

stats