Política 12/11/2021

El Pi presenta una esmena a la totalitat als pressupostos de la Comunitat perquè "són ficticis i insostenibles"

La formació considera que incrementen el deute, pugen la pressió fiscal i no aposten amb contundència per la reactivació econòmica

ARA Balears
1 min
Josep Melià, arribant al Parlament.

PalmaEl Pi ha presentat una esmena a la totalitat al projecte de Llei de pressupostos generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per al 2022. El portaveu de la formació al Parlament, Josep Melià, ha denunciat que "els pressupostos són ficticis i insostenibles, no donen resposta a les necessitats dels ciutadans de les Illes Balears, ofereixen una insuficient resposta a la crisi de la covid-19 i no tenen una orientació clara per a la reactivació econòmica".

Segons Melià, "els ingressos pressupostaris provenen en gran part d'un sistema de finançament obsolet, injust per a les Balears, les conseqüències del qual no s'han previst adequadament al projecte de pressupostos". El portaveu ha explicat que aquests comptes "suposaran un increment, fins a 9.270 milions d'euros, de l'endeutament que, sumat al no assoliment d'alguns dels ingressos prevists, provocarà un augment del deute insostenible a mitjà i llarg termini".

Així mateix, el diputat ha criticat la manca de "polítiques de recuperació i reconversió turística, de diversificació del model productiu i d'avanç decisiu en innovació i investigació". "Les inversions per dinamitzar la petita i mitjana empresa, i especialment el comerç, són absolutament insuficients", ha apuntat.

El portaveu d'El Pi ha destacat que l'Airef veu molt poc probables les previsions econòmiques del Govern. "L'Airef considera excessivament optimistes les previsions de creixement, ja que existeixen riscos a la baixa per la pandèmia que no han estat valorats al projecte de pressupostos", ha recalcat Melià.

stats