Política 30/06/2021

El Pi, el PP i Vox reclamen la compareixença d'Armengol pel megabrot

Consideren que la presència de la consellera de Salut és "insuficient"

ARA Balears
2 min
El Parlament balear

PalmaEl Pi, el PP i Vox han reclamat la compareixença de Francina Armengol al Parlament balear perquè expliqui la gestió del megabrot i han qualificat la compareixença de la consellera de Salut, Patrícia Gómez, d'"insuficient". Aquest dimecres els partits del Pacte, amb l'abstenció de Ciutadans, han denegat la petició perquè la presidenta doni explicacions davant la Cambra pel confinament dels estudiants i les mesures aplicades durant els darrers dies en relació amb aquest cas, i els tres partits han mostrat descontentament davant la negativa i han reiterat la "importància" que sigui Armengol qui expliqui i justifiqui el perquè de les mesures.

El portaveu adjunt del Partit Popular, Toni Costa, ha criticat que Armengol s'amagui davant aquesta situació "tan greu" i ha remarcat que "això no s'arregla amb un fil a Twitter". A més, el popular ha destacat que la presidenta hauria de comparèixer "per voluntat pròpia davant la gravetat dels fets" i ha remarcat que la "manca de transparència encén les alarmes".

Per part seva, la portaveu d'El Pi, Lina Pons, ha assegurat que no reclamen la compareixença d'Armengol al Parlament per "cercar culpables", sinó per respondre als dubtes i apagar les alarmes que aquesta situació ha provocat. "L'objectiu és frenar l'alarma social que han creat tant el macrobrot com les aglomeracions a Ciutadella, les botellades i el concert a la plaça de toros", ha sentenciat.

El portaveu de Vox, Jorge Campos, en canvi, sí que ha apuntat Armengol com una de les principals culpables d'aquesta situació i ha assegurat que la gestió del macrobrot és "una presa de pèl". Campos ha acusat el Govern balear de detenció il·legal dels menors i ha acusat l'Executiu de trepitjar els drets i la llibertat "amb la pandèmia com a excusa".

stats