Política 13/01/2021

El Pi demanarà al Consell de Mallorca una mesa per crear un pla de xoc contra el covid-19

El PP reclamarà cribratges massius i Ciutadans se centrarà en la temporada turística

Ara Balears
2 min
Façana Consell de Mallorca

PalmaEl Pi demanarà demà dijous en el ple del Consell de Mallorca que es convoqui una mesa amb tots els partits polítics de la institució per dissenyar un pla de xoc econòmic que permeti lluitar contra el covid-19. Així ho ha explicat el representant d'El Pi, Toni Amengual, en una roda de premsa telemàtica aquest dimecres.

La formació considera que el pla ha de seguir una estratègia i que un dels temes a tractar ha de ser com serà la nova temporada turística d'aquest any. En aquest sentit, demà demanaran al conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, quina gestió en pensa fer i quan preveu que comenci la temporada, a l'estiu o la Setmana Santa. Per altra banda, la formació també presentarà una moció per defensar i promoure la llengua catalana a l'illa.

Per la seva banda, el Partit Popular ha destacat que també presentarà una moció perquè es facin cribratges massius a tots els pobles de Mallorca i barriades de Palma. El president d'aquesta formació, Llorenç Galmés, també presentarà una interpel·lació de finançament al Consell de Mallorca perquè "exigeixi al Govern i al govern espanyol que paguin tot el que ens deuen". "El Consell ha de tenir la capacitat econòmica suficient per crear línies d'ajudes i fer front a aquesta situació", ha destacat.

Així mateix, la portaveu de Ciutadans al Consell, Beatriz Carmiña, ha explicat que la seva formació defensarà demà en el ple una moció per promoure Mallorca com a destinació dels nòmades digitals", persones que per desenvolupar la seva feina només necessiten un portàtil i una bona connexió. "Abans es parlava de desestacionalització i ara el que necessitam és que vingui el turisme, i per això volem que l'illa sigui una destinació preferent per a aquest segment turístic", ha especificat.

stats