El Pi proposa una esmena als pressupostos de 4,6 milions d'euros per reduir la dependència del turisme

La formació pretén diversificar el model econòmic i destinar 3 milions d'euros a investigació i 250.000 euros a indústria

El Pi ha presentat un paquet d'esmenes parcials als pressupostos autonòmics de 2019 valorades en 4,6 milions d'euros amb l'objectiu d'avançar la diversificació real de l'economia de l'Arxipèlag i disminuir-ne la dependència del turisme. Així, el partit proposa augmentar 3 milions d'euros la partida de la Fundació d'Investigació Sanitària de les Illes Balears i pressuposta en 250.000 euros la dinamització i potenciació de la indústria de les Illes.

Una altra de les principals reivindicacions d'El Pi és el foment del comerç, especialment el petit i mitjà, per la qual cosa pretén destinar 400.000 euros a iniciatives relacionades amb aquesta activitat. La formació vol posar en marxa una línia d'ajudes per a la innovació i la dinamització del comerç de les petites i mitjanes empreses (250.000 euros), la creació de l'Observatori del Comerç (50.000 euros) i la redacció del projecte per a una futura Escola Superior de Comerç a les Illes Balears (100.000 euros).

A més, inclouen una línia d'ajudes per al sector primari centrades en la bonificació dels costos elèctrics de les explotacions agràries i ramaderes de les Balears, valorades en 600.000 euros.

En aquest sentit, el portaveu parlamentari d'El Pi, Jaume Font, lamenta que el Govern balear de Francina Armengol dediqui "tan pocs recursos a la diversificació del model econòmic i productiu de les Illes Balears". Juntament amb això, ha assenyalat que l'Executiu "gestiona mig pressupost més que el 2015 i no ha estat capaç de posar els fonaments per canviar aquesta situació".

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF