Política 01/12/2019

El Pi proposa una esmena als pressupostos de 4,6 milions d'euros per reduir la dependència del turisme

La formació pretén diversificar el model econòmic i destinar 3 milions d'euros a investigació i 250.000 euros a indústria

Ara Balears
1 min
Jaume Font, president d'El Pi.

PalmaEl Pi ha presentat un paquet d'esmenes parcials als pressupostos autonòmics de 2019 valorades en 4,6 milions d'euros amb l'objectiu d'avançar la diversificació real de l'economia de l'Arxipèlag i disminuir-ne la dependència del turisme. Així, el partit proposa augmentar 3 milions d'euros la partida de la Fundació d'Investigació Sanitària de les Illes Balears i pressuposta en 250.000 euros la dinamització i potenciació de la indústria de les Illes.

Una altra de les principals reivindicacions d'El Pi és el foment del comerç, especialment el petit i mitjà, per la qual cosa pretén destinar 400.000 euros a iniciatives relacionades amb aquesta activitat. La formació vol posar en marxa una línia d'ajudes per a la innovació i la dinamització del comerç de les petites i mitjanes empreses (250.000 euros), la creació de l'Observatori del Comerç (50.000 euros) i la redacció del projecte per a una futura Escola Superior de Comerç a les Illes Balears (100.000 euros).

A més, inclouen una línia d'ajudes per al sector primari centrades en la bonificació dels costos elèctrics de les explotacions agràries i ramaderes de les Balears, valorades en 600.000 euros.

En aquest sentit, el portaveu parlamentari d'El Pi, Jaume Font, lamenta que el Govern balear de Francina Armengol dediqui "tan pocs recursos a la diversificació del model econòmic i productiu de les Illes Balears". Juntament amb això, ha assenyalat que l'Executiu "gestiona mig pressupost més que el 2015 i no ha estat capaç de posar els fonaments per canviar aquesta situació".

stats