Política 25/07/2019

El Pi creu que el Consell de Mallorca no tindrà temps de suprimir carreteres aquesta legislatura

El partit adverteix que es perdrien doblers estatals finalistes si s'eliminassin les rondes i els desdoblaments previstos al Pla sectorial

Kike Oñate
2 min
EXECUCIÓ
 El projecte estarà en marxa el primer trimestre de 2017 i es finalitzarà al 2019.

PalmaEl Pi ha assegurat aquest dijous que el nou executiu del Consell de Mallorca, presidit per Catalina Cladera, no tindrà temps de suprimir durant aquesta legislatura les infraestructures del Pla sectorial de carreteres, tal com varen anunciar el PSIB, Podem i MÉS als Acords de Raixa. Creuen que el procés de modificaicó és molt complex i lent. A més, els regionalistes adverteixen que suprimir els desdoblaments de Manacor, Peguera, l'Arenal i el que està al polígon de Son Bugadelles, entre d'altres, suposaria perdre doblers estatals que són finalistes. La portaveu de la formació a la institució insular, Xisca Mora, ha afirmat que les modificacions anunciades per l'esquerra "no tenen una base legal sòlida", i espera que es tingui en compte l'opinió de l'oposició per canviar el Pla sectorial de carreteres.

En aquest sentit, una altra proposta presentada pel nou Consell és la de no construir el tram V de la via connectora de Palma, però sí que es manté executar el tram I, que enllaça la carretera de Manacor amb l'autopista de l'aeroport i l'entrada del Coll d'en Rabassa. Segons El Pi, aquestes mesures també serien difícils de fer. Xisca Mora també ha mostrat preocupació perquè el departament encarregat d'infraestructures estigui en mans de Podem, "un partit que la passada legislatura es va oposar a actuacions viàries tan importants com els enllaços de l'autovia d'Inca-Lloseta i Santa Maria - Consell", segons la portaveu.

La consellera regionalista ha carregat, a més, contra la "manca de planificació" del Consell per executar obres de millora del paviment a diferents carreteres de l'illa en plena temporada turística. Mora ha vinculat aquestes actuacions amb les retencions i la "mala imatge per als turistes" que es troben aquests problemes de mobilitat. El partit demanarà explicacions sobre per què no s'han modificat les dates de millora de carreteres. Per tot això, la formació presentarà una interpel·lació al pròxim ple de dia 30 i ha reclamat que aquesta legislatura es duguin a terme polítiques de carreteres que "puguin millorar la mobilitat a Mallorca".

stats