Política 05/06/2018

2.000 persones han utilitzat l'autobús habilitat pel Consell per accedir a Macarella

El Consell Insular i Autocares Torres destaquen l'èxit de la iniciativa en aquests primers dies de funcionament del servei, que ha arribat a registrar més de 200 usuaris en un mateix dia

Iván Martín
1 min
Els responsables que van escenificar el tret de sortida del servei han fet un primer balanç positiu.

CiutadellaEl servei de transport públic impulsat pel Consell Insular de Menorca per anar a Macarella ha estat emprat per més de 2.000 persones en tan sols dues setmanes. Això es desprèn de les dades que l'empresa adjudicatària, Autocares Torres, ha traslladat als responsables de la màxima institució de l'illa. Cal recordar que aquest nou servei respon a la saturació de la zona durant els mesos de temporada turística.

El primer balanç realitzat pel Consell Insular evidencia una alternança destacada pel que fa a l'ocupació dels autobusos llançadora. L'aspecte meteorològic és clau per entendre aquesta variabilitat, ja que els dies que ha fet bon temps s'ha superat els 200 usuaris diaris, una estadística radicalment oposada a la d'altres jornades. El servei de transport començà a funcionar el 14 de maig i finalitzarà el 15 d'octubre. Durant aquests mesos, l'accés a Macarella amb vehicle particular és restringit.

D'altra banda, el Consell Insular destaca que en aquests últims dies han augmentat les reserves a través de la pàgina web de l'empresa, que suposen més d'un 35% del total dels bitllets venuts. En canvi, les vendes que s'han fet al quiosc de l'empresa a la plaça des Pins de Ciutadella en representen el 35%. La resta de les places s'han comprat directament a l'autobús. El punt de partida dels autobusos és a la via perimetral i el cost del bitllet d'anada i tornada és de 8,20 euros.

stats