Política 20/10/2018

Les patronals de l’oci i el turisme, contra el pacte

Segons una associació d’empresaris, la plataforma Prou! fomenta “una economia de garroves “

I. S.
2 min
José Corraliza és el president de l’Associació d’oci d’Eivissa.

EivissaDesprés que la plataforma Prou! fes pública la seva proposta de compromís social amb el pacte de sostenibilitat de compliment obligatori per als partits que hi donin suport que plantejava, entre altres coses, la necessitat de reduir la flota de vehicles a l’illa, establir limitacions als nous habitatges construïts en sòl rústic, prohibir els beach clubs i els partyboats i establir una limitació horària a tots els locals d’oci nocturn fins a les 3 h, l’Associació d’Oci d’Eivissa ha criticat el que qualifiquen d’“obsessió per la prohibició” de Prou!

El col·lectiu d’empresaris, que representa 38 establiments entre hotels, restaurants, bars i discoteques, ha arribat a assegurar que “aquesta obsessió per la prohibició i el tancament de locals d’oci frega allò paranoic o delirant” ja que, segons adverteixen, l’eliminació d’aquest teixit empresarial dedicat a l’oci suposaria l’acomiadament de més de 40.000 persones a Eivissa.

Segons els empresaris de l’oci, Prou! prefereix “prohibir i tancar” que “regular i crear”, ja que les seves propostes promouen un model que, en la seva opinió, “limita i prohibeix” en lloc de “resoldre problemes i crear ocupació”. Per tot això, l’Associació d’Oci d’Eivissa assegura que les premisses presentades en el marc del pacte per la sostenibilitat representen “una carrera sense control cap a la ruïna de l’illa”, cosa que per a l’associació significa “malgastar la riquesa acumulada per generacions gràcies a esforç, privacions i dedicació”.

“Pobresa i recessió”

Mentre que des de Prou! han afirmat que estan greument preocupats pel “creixent i la sobreexplotació” de l’illa i s’han mostrat convençuts que “no hi ha un altre camí per evitar el desastre mediambiental, social i cultural que arribar a un compromís seriós de tota la societat per evitar-ho”, l’Associació Oci d’Eivissa, per la seva banda, considera que aquest pacte és una proposta que representa “pobresa, recessió i economia de garroves” per a l’illa.

A més, per a l’Associació d’Oci d’Eivissa no deixa de ser contradictori que Prou! hagi presentat la seva proposta al mateix temps que el model d’Eivissa està replicat per altres municipis de l’Associació de Municipis Turístics, tal com van anunciar recentment l’Organització Mundial de Turisme i la Taula del Turisme, que van lloar “l’esforç inversor i la tasca de renovació realitzada pel sector empresarial d’Eivissa”.

“Efecte ruïnós per a l’economia”

A aquestes mateixes declaracions es refereix també Foment del Turisme d’Eivissa, que ha manifestat pràcticament un rebuig total al seu contingut, atès que considera que, “en cas que es dugui a terme, tindria un efecte ruïnós per a l’economia de l’illa a mitjà i llarg termini”. Segons aquesta entitat, “les propostes de Prou!, duites a la pràctica, suposarien la pèrdua de milers de llocs de treball i limitarien enormement el creixement econòmic“.

Per a Foment del Turisme, “els grans reptes que té la societat d’Eivissa davant requereixen treball, intel·ligència i consens, necessiten evitar la demagògia i les idees insubstancials” i conviden tota la societat eivissenca a pensar en positiu sobre el turisme: “Insistim-hi! Cada visitant, un amic”.

stats