Política 29/04/2019

La patronal balear demana "responsabilitat" als partits polítics

CAEB ha felicitat el PSOE per la victòria a les eleccions generals i aposta el diàleg

Ara Balears
2 min
La presidenta de CAEB, Carmen Planas.

PalmaLa presidenta de la Confederació d'Associacions Empresarials de les Balears (CAEB), Carmen Planas, ha felicitat "el PSOE per guanyar les eleccions", així com la resta de partits polítics i el conjunt de la societat per "una jornada electoral amb una alta participació".

La presidenta de CAEB ha manifestat que "la societat ha parlat i els resultats, si bé situen el Partit Socialista com la força més votada, no li donen una majoria suficient per governar". Planas ha considerat que "el nou escenari no està clarament definit" i que "es fan necessaris el diàleg i l'enteniment". "Els partits tenen ara la responsabilitat de dialogar i assolir acords que garanteixin la governabilitat del país i, sobretot, l'estabilitat que demanda la nostra societat i que requereix la nostra economia".

Carmen Planas ha subratllat que "des de CAEB entenem que el futur depèn que Espanya es mostri com un país estable, perquè aquesta és la condició necessària perquè l'economia continuï creixent, perquè les nostres empreses siguin més competitives i perquè augmenti la creació de treball".

"Tot això depèn de l'estabilitat", ha afegit la presidenta de CAEB. "Per això, la responsabilitat dels partits és entendre's i ser capaços de formar un govern que doni suport a les empreses".

La FEHM apel·la a l'estabilitat

La Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM) ha apel·lat aquest dilluns a la necessitat de configurar un govern estable per impulsar el creixement econòmic del país.

"És indispensable promoure un entorn institucional que atorgui seguretat jurídica, afavoreixi l'activitat empresarial i projecti una imatge de govern sòlid tant dins el mateix país com a l'exterior", ha destacat l'entitat en una nota de premsa sobre els resultats de les eleccions generals.

La FEHM ha reiterat la seva voluntat perquè el nou govern desenvolupi una política turística integral que doni al sector "el tractament que es mereix", n'atengui la transversalitat i activi "una cooperació publicoprivada real".

PIMEM demana un acord "com abans millor" per formar govern

El president de la federació de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca (PIMEM), Jordi Mora, ha valorat aquest dilluns l'alta participació en les eleccions generals i ha fet una crida perquè tots els partits es posin d'acord "com abans millor" per configurar el nou govern.

Mora ha subratllat en un comunicat la importància que totes les formacions polítiques s'hagin compromès a "defensar els interessos de les pime" i hagin establert mesures que promouen "la creació i el desenvolupament d'aquestes empreses".

El president de PIMEM ha destacat que la fiscalitat d'aquestes empreses és una qüestió que ha de ser revisada pel nou govern, que hauria d'establir un nou sistema fiscal que no suposi una fractura per a l'economia de les pime.

A partir d'ara, ha assenyalat, "toca treballar perquè les pime obtinguin les mesures necessàries per al seu creixement".

A més, Mora ha declarat que a la seva entitat l'"atreu" el model de "país emprenedor" que pretén implantar el PSOE. "Convertir Espanya en un país atractiu per als emprenedors d'Europa és un bon objectiu al qual ens afegim". PIMEM també advoca per polítiques que afavoreixin la digitalització i innovació de les empreses.

Per acabar, Mora ha defensat que els treballadors autònoms han de pagar uns impostos "justos" i ha reivindicat que "no se'ls pot continuar esprement d'aquesta manera".

stats