Política 11/11/2019

La patronal balear reclama estabilitat a Madrid

CAEB, PIMEM i FEHM demanen als partits diàleg per assolir acords

Ara Balears
2 min
Les patronals balears han reclamat al PSOE de Pedro Sánchez i a la resta de partits que arribin a acords per garantir l'estabilitat econòmica

PalmaUn dia després de les eleccions generals, les quals han acabat amb una victòria del PSOE amb 120 escons, la patronal balear ha demanat estabilitat a Madrid per afrontar la recessió econòmica i allunyar el fantasma d'unes noves eleccions. Tant CAEB com PIMEM i FEHM han reclamat als partits que aconsegueixin un acord que desbloquegi la situació a Espanya.

La presidenta de la Confederació d'Associacions Empresarials de les Balears (CAEB), Carmen Planas, ha demanat aquest dilluns que "els partits polítics deixin a un costat les seves diferències i treballin a favor de l'interès general del país propiciant un govern que aposti per la moderació".

Planas ha assenyalat en un comunicat que "seria un fracàs de la política" que es convocassin noves eleccions i ha exigit als partits polítics "altura de mires" per "assolir acords que permetin superar amb èxit l'actual situació de desacceleració que experimenta l'economia i la creació d'ocupació". "ÉS necessari que Espanya es mostri com un país estable, capaç d'atreure inversions, amb empreses més competitives que generin llocs de feina més estables i de major qualitat", ha dit Planas.

Per part seva, el president de la patronal de la petita i mitjana empresa de Mallorca (PIMEM), Jordi Mora, ha demanat als partits que encetin "un procés de diàleg vertader", que doni com a resultat "un govern amb la solidesa més gran possible i que sigui capaç d'aprovar uns nous pressupostos cada any".

PIMEM ha considerat que no es pot continuar sense aprovar nous pressupostos i ha qualificat de "mala dada" que es prorroguin els comptes aprovats per altres governs i en altres circumstàncies econòmiques. "L'economia i les empreses necessiten estabilitat, tranquil·litat i un marc de seguretat per afrontar el seu dia a dia i arribar forts i preparats a l'escenari de desacceleració econòmica que comença a hores d'ara", ha dit Mora.

A més, PIMEM ha demanat als vuit diputats elegits per representar les Balears en el Congrés que "treballin activament per dotar fiscalment el REB i aconseguir un nou sistema de finançament autonòmic just".

D'altra banda, la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca ha reclamat als partits acords que facin possible "un marc de governabilitat estable" que proporcioni seguretat jurídica i "sigui capaç de generar les condicions necessàries per afavorir l'activitat empresarial".

Els hotelers mallorquins consideren que "l'escenari continua sent el mateix" després de les eleccions de diumenge i han criticat que "la incapacitat de diàleg" hagi conduït a una nova despesa electoral, la qual "no ha servit per a res".

La patronal hotelera ha manifestat preocupació "per la situació d'inacció a la qual està sotmès el país, amb una paràlisi institucional general que només genera inseguretat, i més encara en un moment d'incertesa econòmica en la qual el canvi de cicle és una realitat".

stats