Política 31/12/2019

La patronal balear, en contra de l'acord de govern entre el PSOE i Podem

La CAEB adverteix que es tracta d'un pacte de "difícil encaix amb la realitat"

Ara Balears
1 min
La presidenta de CAEB, Carmen Planas, en una imatge d'arxiu

PalmaLa presidenta de la Confederació d'Associacions Empresarials de les Balears (CAEB), Carmen Planas, ha manifestat la seva oposició a l'acord de govern entre el PSOE i Unides Podem, i ha advertit del seu "difícil encaix amb la realitat".

Planas ha qüestionat la capacitat d'ajustar l'extraordinària expansió de la despesa pública prevista al document signat per Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, amb una previsió menor d'ingressos, fruit de la desacceleració de l'economia i de la creació d'ocupació i, a la vegada, complir amb els compromisos d'estabilitat pressupostària exigits des de la Unió Europea.

A més, la presidenta ha mostrat la "preocupació" dels empresaris per la manca de mesures d'estímul a la inversió i ha criticat l'anunci de l'increment d'impostos. "En un context de menors ingressos, augmentar la pressió fiscal no és recomanable i llasta encara més el creixement econòmic i la creació d'ocupació".

Planas també ha destacat la necessitat que el govern espanyol aposti per l'estabilitat pressupostària i l'encaix entre els ingressos i la despesa pública. En aquest sentit, ha defensat "la necessitat de tenir un govern estable i moderat que aprofundeixi en el diàleg social i que propiciï pactes d'estat i afronti reformes inajornables".

Segons la presidenta de la CAEB, la fiscalitat ha de "garantir la sostenibilitat de l'economia i la competitivitat" per tal de contrarrestar la situació actual, "clarament afectada per la desacceleració". Planas també ha lamentat l'absència en el document de mesures compensatòries per a la insularitat, que resta competitivitat a l'economia de les Illes, i el fet que no s'hi mencioni el nou REB.

stats