Política 18/11/2020

Patricia Guasp, sobre la partida de dos membres de Cs al PP: "Han prioritzat que no tenien càrrecs"

La coordinadora del partit taronja a les Balears explica que fa mesos que Pedro Miró i Miguel Busquets no estaven actius en el partit

Maria Llull/ Ara Balears
2 min
Patricia Guasp ha comparegut aquest dimecres després de la reunió de la Junta de portaveus

PalmaLa coordinadora de Ciutadans a les Balears ha fet referència aquest dimecres a la partida de Pedro Miró i Miquel Busquets, els quals han abandonat les files del partit taronja per integrar-se en el PP, segons va avançar 'Diario de Mallorca'. "És important, però es tracta de dos afiliats de base que no estaven actius des de fa temps i que han prioritzat que no tenien càrrecs orgànics", ha dit. Cal recordar que la formació va renovar el comitè autonòmic balear el mes d'octubre.

Guasp s'ha mostrat molt crítica amb els motius que podrien haver duit Pedro Miró i Miguel Busquets a prendre aquesta decisió. "Ciutadans es va formar gràcies al compromís de persones de la societat civil que volien aportar a la política", ha assenyalat. "El que no entenc és que el projecte es relacioni exclusivament amb el fet d'aconseguir un càrrec", ha continuat. La coordinadora i portaveu del grup parlamentari taronja ha apuntat que "fa dos mesos" que Miró i Busquets havien deixat el partit.

De tota manera, la líder de Cs a les Balears ha considerat que la "decisió personal" d'abandonar el partit estava justificada "si no tenien els valors d'aquest projecte". "Nosaltres continuam concentrats en la cosa important, que és millorar la política balear i proposar mesures per sortir de la crisi", ha dit.

El secretari general del PP balear, Toni Fuster, ha confirmat a l'agència Efe l'afiliació de Pedro Miró i Miguel Busquets i ha explicat que els populars treballen "per reunificar el centredreta", tant a les Balears com a la resta d'Espanya. Segons ha explicat Fuster, molts afiliats de Cs "no comprenen el gir a l'esquerra tan pronunciat que ha fet el partit".

Pedro Miró va ser coordinador de Cs a Palma i Busquets va formar part del Consell General del partit. Ambdós varen concórrer a les eleccions municipals a Ciutat, en els llocs 5 i 7, respectivament. Busquets ha agraït al PP balear "el tracte i l'acolliment rebut" i ha assenyalat que se suma al projecte popular "amb molta il·lusió".

stats