Política 28/11/2019

Els partits tornen a aïllar Vox contra la violència masclista

El PSOE, MÉS, Podem, el PP i Ciutadans han aprovat a Cort una moció conjunta per rebutjar aquesta xacra social, mentre que la formació d'extrema dreta s'hi ha negat

K. O.
2 min
Tots els partits menys Vox voten a favor d'una moció que rebutja la violència masclista.

PalmaTots els partits de l'Ajuntament de Palma menys Vox han clamat aquest dijous contra la violència masclista. Els regidors de la formació d'extrema dreta han quedat asseguts a l'escó mentre la resta de regidors han baixat a l'entrada de Cort per expressar unitat contra les dones assassinades. Vox també ha estat l'única formació que al ple ha votat en contra de la moció relativa al compromís per garantir els drets de la infància. La formació d'extrema dreta ja va quedar aïllada al Parlament quan es va negar a condemnar la violència de gènere, tampoc va voler signar l'ampliació del Pacte Balear per la Infància.

La regidora de Vox, Montse Amat, ha explicat que no han votat a favor perquè "parla de mantenir una llei fracassada" i han criticat que l'actual llei contra la violència masclista "criminalitza" els homes. Amat ha afirmat que no neguen la violència contra la dona però sí com s'ha legislat al respecte. "Defensam la igualtat entre homes i dones", ha comentat, afegint que no volen participar d'una declaració electoralista. Respecte al fet de no haver donat suport a la renovació del compromís dels drets de la infància, el regidor de Vox Fulgencio Coll ha dit que rebutgen que les institucions públiques s'immisceixin dins de les famílies.

Els partits que han presentat la moció per donar suport a les víctimes de la violència masclista han coincidit en la importància de visibilitzar, reconèixer i mostrar unitat contra aquesta xacra social. La regidora del PP, Mercedes Celeste, ha comentat que és "importantíssim" que tots estiguem units, mentre que la regidora d'Unides Podem, Sonia Vivas, ha explicat que mostren unitat contra una violència que no atura.

En la declaració es diu que els feminicidis són l'expressió "més brutal" de manifestació "patriarcal" que les dones pateixen. També recorden que els menors i els familiars de les víctimes sempre surten perjudicats en aquestes situacions de violència. Per tot això han instat al govern espanyol perquè es posi en marxa la comissió de Seguiment del Pacte d'Estat conta la violència de gènere tot d'una que es formi el nou executiu. Quan els regidors han tornat al ple, han mostrat fotografies de les 52 dones assassinades enguany.

stats