Política 04/06/2019

Els partits d'esquerres acorden fixar límits al lloguer als barris de Palma amb emergència habitacional

PSOE Palma, MÉS per Palma i Unides Podem també han acordat l'execució de l'eix cívic de Nuredduna en la primera jornada per formar govern a Cort

Ara Balears
2 min
PSIB, MÉS per Palma i Podem també han acordat la construcció de 1.500 habitatges públics amb lloguer assequible.

PalmaEls partits d'esquerres han començat aquest dimarts les trobades formals per formar un govern progressista a Cort. Durant aquesta primera trobada, PSOE Palma, MÉS per Palma i Unides Podem han consensuat les primeres mesures que durà a terme l'Ajuntament de Palma durant el proper mandat. Dues de les més importants afecten de ple el problema de l'habitatge a Ciutat. En primer lloc, el govern municipal actuarà sobre els preus de lloguer per fixar límits als barris amb emergència habitacional. A més, durant els pròxims quatre anys es construiran 1.500 habitatges públics, amb un lloguer assequible.

Una altra de les mesures acordades és l'execució de l'eix cívic de Nuredduna, encara que també es continuarà amb altres projectes d'eixos cívics, com la perllongació dels de Blanquerna i el parc de les Vies.

Pel que fa a l'Empresa Municipal de Transports (EMT), els tres partits s'han compromès a millorar les freqüències de les línies i les condicions de connectivitat entre barris i pobles de Palma. L'objectiu és impulsar "un transport públic d'alta capacitat, elèctric i segregat, que connecti el centre amb diferents zones de Palma", han explicat les formacions polítiques mitjançant un comunicat. Durant el proper mandat, també s'analitzarà la viabilitat tècnica i econòmica dels models de tramvia i trambús.

La mobilitat a Ciutat també inclourà una perspectiva feminista, segon el que s'ha acordat. Hi haurà aturades a demanda del transport públic en horari nocturn, i es milloraran les condicions d'il·luminació i seguretat dels punts d'aturada.

Durant aquesta primera reunió també s'ha tractat el problema de l'arribada de creuers al port de Palma. Tant PSOE Palma com MÉS i Podem s'han mostrat partidaris d'acordar "paràmetres de sostenibilitat humana i ambiental" en relació amb l'arribada de creuers.

stats