Els partits de dretes critiquen les mesures del Govern sobre la crisi de Thomas Cook

El PP i Cs anuncien que donaran suport al decret que es votarà dimarts al Parlament tot i que consideren les accions poc adequades i insuficients

Partit Popular, Ciutadans i  Vox  han criticat les mesures que el Govern ha posat en marxa davant la crisi de  Thomas  Cook, tot i que els dos primers han anunciat que donaran suport al decret que demà es votarà al Parlament i que regula algunes d'aquestes accions.

El líder del PP, Biel Company, ha demanat al  PSIB  que "es tranquil·litzi" perquè votaran a favor decret. "En el seu moment ja donàrem suport a l'aprovació del Règim Especial per a Balears ( REB ) sabent que estava buit de contingut", ha assenyalat.

Els populars reclamen mesures per millorar la competitivitat del sector, com suspendre l'aplicació de l'Impost del Turisme Sostenible durant la temporada baixa o recuperar les ajudes per als hotelers que volen impulsar la remodelació  dels   seus  establiments.

"S'ha de saber que els 500 euros que el Govern pretén donar mensualment durant quatre mesos als treballadors procedeixen de Madrid i, per tant, s'hauran de llevar d'una altra partida", ha dit, destacant que aquests doblers procedeixen de les polítiques actives d'ocupació.

Per la seva banda, la diputada de  Cs Patricia  Guasp ha anunciat que la seva formació votarà a favor del decret que es presenta demà al ple tot i que considera que les mesures són insuficients i que no són una ajuda per a totes les empreses del sector. Per això ha reclamat la bonificació de l'IVA que les empreses afectades han de pagar al govern espanyol i que no han cobrat.

Jorge  Campos, de  Vox , també s'ha mostrat molt crític amb l'actuació del Govern, que ha qualificat de "despropòsit", tot i que no ha volgut donar a conèixer el sentit del seu vot sobre el decret que es presenta demà.

MÉS per Mallorca i  Unides Podem han anunciat el vot a favor a la iniciativa del Govern perquè consideren que ajudarà de manera directa els treballadors afectats per la fallida de  Tomas  Cook. Esperança Sans, d' Unides Podem , ha destacat, però, que cal anar més enllà de les mesures puntuals per ajudar les empreses i plantejar els canvis que necessita el model turístic de la Comunitat.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF