Política 07/05/2020

Els partits demanen que Educació doni més beques el curs que ve per pal·liar els efectes de la pandèmia

Els grups parlamentaris també insten el Govern a reforçar els mitjans telemàtics i a publicar en un mes uns criteris bàsics per orientar l'avaluació dels docents

M. F.
2 min
Comissió d' Educació, Universitat i Recerca  del Parlament on es debat propostes en materia educativa per donar resposta a la crisi del covid-19

PalmaLa Comissió d'Educació, Universitat i Recerca del Parlament que ha tingut lloc aquest dijous ha debatut dues Proposicions no de Llei (PNL) presentades per Ciutadans i el PP sobre les conseqüències educatives del covid-19. La proposta de la formació taronja, que ha estat aprovada per unanimitat amb una esmena d'El Pi, demana que Educació augmenti considerablement la partida de beques per al pròxim curs 2020-2021. D'altra banda, dins dels acords als quals han arribat tots els grups polítics, hi destaquen la necessitat de reforçar els mitjans telemàtics a la docència i publicar en el termini d'un mes uns criteris bàsics per orientar l'avaluació dels docents de totes les etapes educatives.

Altres de les propostes acceptades per unanimitat són la realització d'una anàlisi de l'impacte educatiu i acadèmic generat per la crisi sanitària i que la Conselleria d'Educació informi el Parlament i la comunitat educativa de tots els programes que elabori a conseqüència de la crisi generada pel covid-19. Un altre dels punts aprovats amb consens és el que fa referència a l'atenció a la situació de les famílies més vulnerables, la petició d'actualització dels llindars de renda familiar per obtenir beques.

Els grups parlamentaris, tal com reclama el PP a la PNL que ha presentat aquest dijous, demanen també que es posin tots "els recursos econòmics i materials necessaris per fer viable la continuïtat del curs escolar durant aquest tercer trimestre de manera no presencial" i que es faci amb la garantia que tots els alumnes, especialment els més vulnerables, puguin accedir en condicions d'igualtat i equitat a la formació a distància o online.

Al mateix temps el Parlament de les Illes Balears insta el Govern de les Illes Balears a posar els recursos necessaris per restaurar la conciliació familiar i laboral amb la promoció d'activitats esportives i educatives a tots els municipis durant els pròxims mesos i fins a l'inici de les classes presencials del pròxim curs escolar.

stats