Política 17/12/2018

Els partits del Pacte volen tramitar 12 lleis el mes de gener al Parlament

Demanen la convocatòria de sessions extraordinàries per a "assumptes que requereixen la nostra atenció"

S. Vidal
2 min
El ple del Parlament d'aquest dimarts.

PalmaUn escrit amb la firma de 32 diputats dels cinc grups parlamentaris que possibiliten el Govern (PSIB, MÉS per Mallorca, MÉS per Menorca, Podem i la diputada de Gent per Formentera) demana aprovar sessions extraordinàries per tramitar fins a 12 lleis a més de la ponència d'estudi de les modificacions del Reglament del Parlament i un traspàs de competències al Consell. Ho motiven al·legant "els diferents assumptes d'actualitat que requereixen la nostra atenció com a representants electes dels ciutadans".

Es tracta del projecte de llei de canvi climàtic i transició energètica; la llei de residus i sòls contaminants de les Illes Balears; la modificació de la llei de règim jurídic d'instal·lació, accés i exercici d'activitats; el projecte de llei d'atenció i els drets de la infància i l'adolescència; la proposició de llei per modificar la llei de creació de col·legis professionals i creació del col·legi professional de docents; el de la sostenibilitat mediambiental i econòmica de l'illa de Formentera; la llei de mesures de protecció de la badia de Sant Antoni de Portmany; el projecte de microcooperatives de les Illes Balears; la llei de consultes populars; la llei agrària, l'estatut especial de capitalitat de la ciutat d'Eivissa i el projecte de llei del Govern de les Illes Balears.

A més, queda pendent el traspàs de competències del Govern al Consell de Mallorca de les facultats d'administració gestora del Museu de Mallorca.

Cal recordar que en el Parlament de les Illes Balears s'estableixen dos períodes de sessions parlamentàries de quatre mesos de durada cadascun. El mes de gener, així com els mesos de juliol i agost, queden fora dels períodes de sessions si no hi ha cap petició de plens o comissions extraordinàries.

stats