Política 11/09/2018

Son Espases ja té l'interès general i podria ser gratuït abans de l'1 de gener

Ciutadans, que va vetar la mesura, hi vota a favor perquè aquesta vegada "les coses s'han fet així com toca"

J. R.
1 min
Imatge d'arxiu d'ambulàncies a Son Espases. / ISAAC BUJ

PalmaEls pàrquings de Son Espases i Can Misses seran gratuïts. El ple del Parlament ha votat aquest dimarts la petició del Govern per atorgar la condició d'interès general a les dues infraestructures. D'aquesta manera, l'Executiu té més mitjans i l'obligació de negociar, amb un termini de sis mesos, la gratuïtat dels aparcaments dels hospitals públics.

El diputat Vicenç Thomàs, del Partit Socialista, ha afirmat que l'acord podria estar en vigor a principis del 2019. Thomàs ha afirmat que s'ha complert "un objectiu de legislatura" per "assegurar la igualtat de tots els ciutadans".

Ciutadans, que inicialment havia vetat la mesura, ha dit que cal "celebrar que el que era una esmena 'in voce' de darrera hora s'hagi convertit en una proposició de llei". Així doncs, el portaveu del grup, Xavier Pericay, ha anunciat que hi ha votat a favor perquè aquesta vegada "les coses s'han fet així com toca".

El PP, MÉS i Podem també han celebrat l'aprovació de la mesura, tot i que els conservadors han retret al Govern els retards i la "discriminació" que, asseguren, pateixen els eivissencs respecte dels mallorquins pel preu que paguen a Can Misses. "Vostès només governen per a Mallorca", ha afirmat la diputada eivissenca Tania Marí.

stats