Política 04/09/2020

El Parlament suspèn l'activitat de la setmana que ve perquè dos diputats tenen coronavirus

Les comissions i el ple de dimarts queden anul·lats perquè, en el segon cas, no hi ha membres suficients per constituir la Mesa de la Cambra

Ara Balears
2 min
El president en funcions, Vicenç Thomàs, encara podria conduir un segon ple.

PalmaEl president del Parlament balear, Vicenç Thomàs, ha anunciat aquest divendres que la Cambra suspèn el ple i les comissions que estaven previstes la setmana que ve, entre el 7 i l'11 de setembre, perquè dos diputats han donat positiu en coronavirus. A més, 12 persones estan en quarantena preventiva perquè són contactes estrets. Dimarts estava prevista la compareixença en un ple extraordinari de la presidenta del Govern, Francina Armengol, per explicar la situació de la pandèmia i la crisi econòmica generada pel covid-19.

La decisió de suspendre l'activitat s'ha pres després que aquest mateix divendres el diputat de Ciutadans Maxo Benalal, que també és secretari de la Mesa de la Cambra, hagi donat positiu en coronavirus. Dijous, la diputada del partit taronja, Patricia Guasp, va informar que n'estava contagiada. Ara tots els membres del grup parlamentari de la formació estan en aïllament i a l'espera dels resultats de la prova PCR, segons han explicat fonts de Ciutadans. Thomàs ha explicat en una roda de premsa que en aquesta situació no poden constituir la Mesa i, com que els membres de Ciutadans estan en aïllament, no poden exercir la representació presencial.

Dijous, després de la confirmació del cas positiu en covid-19 de la diputada, el Parlament va demanar indicacions a la Conselleria de Salut sobre quins protocols havia d'aplicar respecte de la continuïtat de l'activitat parlamentària i, finalment, es va decidir que es mantenia. Aquest divendres, però, primer s'ha decidit suspendre la Comissió d'Economia programada i més tard s'ha anunciat la suspensió de totes les activitats de la setmana que ve.

La institució també va dir dijous en un comunicat que, seguint el Pla de contingència, s'ha iniciat un estudi de contactes i, una vegada que s'hagi fet, la Central Covid s'encarregarà de comunicar als contactes estrets que hauran de fer quarantena a partir del darrer dia que hagin estat en contacte amb la diputada.

Durant aquest període se'ls farà la prova PCR i, independentment que donin positiu o negatiu, hauran de complir amb la quarantena. El Parlament va assegurar que les seves instal·lacions seran desinfectades d'acord amb els protocols i podran usar-se després "amb normalitat".

stats