Política 26/02/2021

El Parlament reclamarà a l'Estat que no es penalitzi l'ús del català en l'àmbit científic i universitari

La Cambra ha avalat la proposta de MÉS per Mallorca que reivindica que es puguin presentar tesis i altres treballs en totes les llengües cooficials

ARA Balears
1 min
La diputada de MÉS per Mallorca Joana Aina Campomar.

PalmaEl Parlament balear ha avalat la proposta de MÉS per Mallorca i Més per Menorca de no penalitzar l'ús del català en l'àmbit científic i universitari. La Cambra reclamarà al govern espanyol que s'elimini l'obligatorietat d'usar el castellà i que permeti la presentació de tesis doctorals o altres treballs de l'àmbit acadèmic i científic escrits en totes les llengües cooficials de l'Estat.

Segons la diputada de MÉS per Mallorca Joana Aina Campomar, l'objectiu de la Proposició No de Llei (PNL) és "regular de manera general els ajuts estatals per a tesis doctorals o premis a treballs d'investigació en sentit d'eliminar l'obligatorietat de ser escrits en llengua castellana".

El text aprovat també fa referència explícita al premi de la Delegació del govern espanyol Contra la Violència de Gènere per a tesis doctorals, que va ser polèmic perquè excloïa la d'una investigadora mallorquina perquè estava escrita en català. Segons Campomar, "els ajuts d'un ministeri cap a un sector com la investigació i, en aquest cas, lligat amb la igualtat no hauria de penalitzar una qüestió tan important com el dret a utilitzar la llengua pròpia".

stats