Política 09/06/2020

El ple del Parlament rebutja la proposició de llei sobre habitatge del PP

El PSIB, Podem, MÉS per Mallorca i el Grup Mixt hi han votat en contra

Maria Llull
2 min
El ple del Parlament d'aquest dimarts

PalmaEl ple del Parlament ha rebutjat aquest dimarts prendre en consideració la proposició de llei sobre habitatge del PP per 27 vots a favor i 32 en contra. El PSIB, Podem, MÉS per Mallorca han votat en contra, mentre que El Pi, Vox i Ciutadans han donat suport a la iniciativa dels populars, la qual ha estat defensada pel diputat Toni Costa.

Costa ha criticat que s'hagi tardat quatre mesos a debatre aquesta proposició de llei, que el PP va presentar el 31 de gener. El diputat popular ha indicat que durant aquest temps sí que "s'han aprovat iniciatives del Govern". "Es constata la rapidesa amb la qual es tramiten les iniciatives quan provenen del Govern i la lentitud quan provenen de l'oposició", ha afegit. El diputat popular ha considerat que la política d'Armengol en matèria d'habitatge és "un fracàs estrepitós" i ha recordat que el preu de l'habitatge s'ha incrementat un 7,3% –el del lloguer, un 5%– malgrat que el Govern va aprovar la Llei d'habitatge el 2018.

No obstant això, Costa ha indicat que la proposició de llei del PP "continua sent de màxima actualitat", ja que els problemes dels ciutadans de les Illes per accedir a un habitatge "s'han agreujat amb la crisi del covid-19". "La realitat és que comprar-se una casa a les Balears és un 60% més car que fer-ho a la Península, i que la nostra comunitat és la segona amb els preus de lloguer més cars de tot l'Estat", ha continuat el popular, qui ha acusat el Govern de no tenir solucions per a aquest problema. "Pensa que pot resoldre el problema només amb habitatge públic i, després de cinc anys governant, continuen sense haver-n'hi construït cap, ni han facilitat la construcció privada", ha dit.

Costa ha explicat que la proposició de llei del PP plantejava mesures de tres tipus: agilització administrativa, mesures fiscals i una rebaixa dels impostos de patrimoni, actes jurídics documentats i donacions i successions. També incloïa avals del Govern perquè els joves puguin accedir a les hipoteques.

stats