Política 02/05/2018

Unanimitat al Parlament per demanar que Cas Serres continuï sent un hospital

Els grups polítics esmenen la moció del PP i insten a mantenir l'acreditació, que s'aprova amb consens

Aina Solano
1 min
Els grups han aprovat per unanimitat la moció del PP, esmenant alguns punts.

PalmaEl Parlament ha aprovat aquest dimecres la moció del grup parlamentari popular referida a la polèmica sobre l'hospital residència Cas Serres d'Eivissa. La majoria dels punts, amb esmenes incloses, han estat aprovats per unanimitat. D'aquesta manera, la Cambra balear insta el Govern a dur a terme la suspensió de la resolució emesa el passat 2 de març per la directora general d'Acreditació, Docència i Recerca en Salut, que declarava l'extinció de l'autorització per al funcionament de Cas Serres com a centre hospitalari, així com la denegació de la renovació d'aquest servei i la baixa corresponent del Registre de Centres Sanitaris.

El portaveu parlamentari popular, Vicenç Serra, ha assenyalat durant la seva intervenció que les modificacions normatives "són possibles amb voluntat política" i ha destacat que si la coexistència de les funcions hospitalària i residencial no va ser cap obstacle per a la renovació el 2006, "no pot ser-ho ara", atès que Cas Serres "ja és reconegut com a hospital d'acord amb la normativa aplicable". Els populars han aprofitat per criticar el Govern i han retret als seus membres que "no tenen clara l'assistència sociosanitària, almenys pel que fa a l'àrea de salut d'Eivissa i Formentera i que, per tant, abans de modificar res és important que ho dialoguin. En aquest punt, Serra ha retret a l'Executiu que "no hagi complert els mandats parlamentaris" i ha destacat que "si s'haguessin constituït les comissions sociosanitàries no s'hauria hagut d'arribar fins aquí".

Els grups Podem, MÉS per Mallorca, MÉS per Menorca i Gent per Formentera han presentat esmenes a la moció que, finalment, s'ha aprovat per unanimitat.

stats