Política 10/03/2020

El Parlament aposta per avançar en drets i combatre la discriminació de les dones

Tots els grups han signat un manifest pel 8-M excepte l'extrema dreta

Maria Llull
2 min
Les diputades i els representants de la Mesa del Parlament

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, i diputades del PSIB (Sílvia Cano), PP (Marga Duran), Podem (Esperança Sans), MÉS per Mallorca (Joana Aina Campomar), Ciutadans (Patricia Guasp), El Pi (Lina Pons), Més per Menorca (Patrícia Font) i Gent per Formentera (Sílvia Tur) han llegit aquest dimarts al Parlament un manifest pel Dia internacional de les dones a favor d'avançar en drets i combatre la discriminació per raó de sexe.

El text ha destacat la participació massiva en les manifestacions del 8-M, amb una gran presència de dones joves en les protestes reclamant la igualtat i el final de la violència masclista. A més, les diputades i la presidenta han manifestat la seva preocupació pels casos d'explotació sexual de menors tutelades i han instat les institucions a "reforçar" la "protecció. "Hem de continuar incidint perquè cap dona, jove o nina pugui ser explotada sexualment a la nostra comunitat", han clamat.

La bretxa salarial, les diferents condicions de treball, el sostre de vidre, la violència masclista, els problemes de conciliació i la violència sexual han estat alguns dels punts més crítics del manifest, el qual també ha reclamat "corresponsabilitat" entre homes i dones.

Tots els grups han signat el manifest, que ha reivindicat el feminisme com a "moviment polític i social a favor de les dones i contra la desigualtat", llevat del partit d'extrema dreta Vox. També han instat el govern espanyol a ampliar el concepte legal de violència masclista perquè inclogui "tots els actes de violència basats en el gènere que puguin implicar per a les dones danys o patiments de natura física, sexual, psicològica o econòmica", incloses les "amenaces", la "coacció o la privació arbitrària de la llibertat".

També han instat el Govern a aprovar una llei de tràfic de persones i contra l'explotació sexual de dones i nines, i a desenvolupar una llei d'igualtat retributiva i de racionalització d'horaris.

Maria Antònia Sureda, substituta de Jaume Font

Maria Antònia Sureda, qui va ser número quatre de la llista d'El Pi a les eleccions autonòmiques del 26 de maig, ha substituït aquest dimarts Jaume Font com a diputada de la formació regionalista al Parlament i ha promès el seu càrrec.

Maria Antònia Sureda ha promès aquest dimarts el seu càrrec de diputada

Sureda ja va ser diputada la legislatura passada i en el moment actual és primera tinent de batle de l'Ajuntament d'Artà.

stats