Política 05/05/2021

El Parlament vol que es pugui accedir als ajuts del covid-19 encara que no s'estigui al dia dels tributs

El Pi ha presentat aquesta PNL a la Comissió d'Hisenda i Pressupostos i s'ha aprovat per unanimitat

ARA Balears
1 min
Moment de la presentació de la PNL

La Comissió d'Hisenda i Pressupostos ha aprovat per unanimitat una proposició no de llei (PNL) del PI que pretén que no s'hagi d'estar al corrent del compliment de les obligacions tributàries o davant de la seguretat social per poder beneficiar-se de les subvencions que s'han convocat a casa de la pandèmia del covid-19.

Segons ha informat la Cambra en una nota de premsa, amb l'aprovació d'aquesta PNL, que ha presentat el portaveu adjunt del grup parlamentari, Josep Melià, el Parlament insta el Govern balear i el govern espanyol a introduir els canvis normatius necessaris perquè això es pugui dur a terme. L'objectiu és que les empreses i els autònoms hi puguin accedir, tot i no estar al dia dels tributs, o sinó que només s'exigeixi que estiguin al corrent del pagament abans del 14 de març.

Aquesta iniciativa també insta els dos executius a estudiar si a les ajudes que ja s'han convocat es pot relaxar l'exigència que fa que els beneficiaris hagin d'estar al corrent dels pagaments perquè les empreses i els autònoms hi puguin optar, sempre que l'incompliment es degui a la pandèmia.

Per la seva part, els grup parlamentari socialista, Unides Podem i MÉS per Mallorca han presentat una esmena d'addició a la iniciativa en la qual s'insta el Govern que, en el cas dels deutors tributaris afectats per l'impacte de la pandèmia en la seva activitat, s'obtingui de l'administració tributària un acord d'ajornament o fraccionament del seu deute.

stats