Vicenç Thomàs: "La investidura va estar contaminada per la crisi de MÉS"

El nou president del Parlament balear també ha parlat de la línia del seu mandat al programa 'Al Dia' D'IB3 Ràdio

El nou president del Parlament balear, Vicenç Thomàs, ha assegurat que la crisi que afronta MÉS per Mallorca " ens ha sorprès", però ha recordat que és una situació interna del partit ecosobiranista. D'altra banda, ha considerat que la investidura de Francina Armengol va estar contaminada per la situació de MÉS, i ha afirmat que "s'ha de solucionar al més ràpid possible". Les declaracions s'han produït durant una entrevista al programa 'Al Dia' d'IB3 Ràdio, on Thomàs ha marcat la línia a seguir del seu mandat, remarcant que "és bàsic canviar la llei del síndic de greuges". També ha considerat que "és molt important recuperar el paper institucional del Parlament i del president".

El socialista ha parlat de la importància de canviar el paper del síndic de greuges: "La primera passa és canviar la llei, té més de dos anys i està desfasada, és necessari donar-li més funcions i actualitzar-ne legalment el paper". A més, ha explicat que "a hores d'ara la llei del síndic de greuges no permet que es faci un seguiment de garanties per a la ciutadania".

En referència al nou parlament i a la figura que ha de tenir, Thomàs ha assegurat que un dels reptes del seu mandat serà "recuperar" el paper institucional tant del Parlament balear com del president. També ha destacat el fet que en a questa legislatura "tindrem vuit grups parlamentaris", i això suposa "molta amplitud ideològica", però "és el que han triat els ciutadans, i per sort tenim un reglament nou que ens ajudarà a gestionar-ho", segons ha dit. 

Vicenç Thomàs s'ha definit a si mateix com una persona flexible, característica molt necessària perquè "la diversitat ideològica del nou parlament obliga a dialogar molt i això haurem de fer aquesta legislatura per tal d'arribar a acords".  El nou president ha assegurat que "aquesta legislatura no tindrà la mateixa producció legislativa que l'anterior".

EDICIÓ PAPER 15/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF