Política 08/03/2020

El Parlament reconsiderarà sis propostes de la legislatura passada

Aquestes iniciatives no varen ser tramitades a les Corts i s'ha de veure si s'impulsen o es fan caure

Ara Balears
1 min
El Parlament balear, en una imatge d'arxiu

PalmaEl Parlament balear reconsiderarà aquest dimarts vinent sis propostes de modificacions legislatives que va plantejar la legislatura passada al Congrés dels Diputats, segons ha informat Efe. Les iniciatives legislatives remeses a les Corts han de ser defensades per diputats que les hagin votat a les Balears, però com que no varen ser tramitades a Madrid en la passada legislatura autonòmica i la cambra balear ha canviat de composició, es replantejaran amb el propòsit d'impulsar-les o fer-les caure si han estat superades per decisions posteriors.

En concret, dimarts se sotmetrà a votació si es mantenen dues iniciatives relatives al REB, una altra de modificació de la Llei de comerç minorista, la proposta de canviar la Constitució perquè Formentera disposi de senador propi, la de prohibir totes les prospeccions d'hidrocarburs i minerals a la Mediterrània i la de supressió dels diputats inclosa en l'Estatut d'Autonomia.

D'altra banda, en l'ordre del dia del ple del 10 de març estan recollides preguntes de diputats de l'oposició a la presidenta del Govern, Francina Armengol, sobre les ajudes estatals per a la reparació de danys del temporal Glòria, prevenció d'abusos a menors tutelats i el plus que reben alts càrrecs residents fora de Mallorca, entre altres.

També s'hi inclou la possibilitat que Proposta per les Illes (El Pi) designi qui substituirà com a diputat a qui va ser el seu líder fins dimecres passat, Jaume Font, que va dimitir de tots els seus càrrecs.

stats