Política 07/07/2021

El Pacte rebutja avançar la tramitació del decret llei de fons europeus com a projecte de llei al Parlament durant el juliol

MÉS per Menorca i el PP han criticat aquesta postura dels partits del Govern

2 min
Pla del Parlament

PalmaEls partits del Pacte s'han imposat en la votació de la Diputació Permanent del Parlament, la qual ha decidit que no es faran sessions extraordinàries durant el juliol per tirar endavant la tramitació del decret llei de fons europeus com a projecte de llei. La proposta de fer sessions extraordinàries havia estat presentada per 13 diputats del PP, Ciutadans, Vox, El Pi i el Grup Mixt. El resultat de la votació ha estat de nou vots a favor (Grup Mixt, El Pi, Vox, Ciutadans i el PP) i nou vots en contra (MÉS per Mallorca, Podem i el PSIB). A causa d'aquest empat s'han fet tres votacions consecutives i, segons el reglament del Parlament, la proposta ha estat rebutjada.

Els partits que havien demanat que es fessin sessions extraordinàries no s'han torbat a criticar que els partits que formen part del Govern hagin rebutjat una proposta que sí que compta amb el suport de la majoria de diputats de la cambra. El diputat de Més per Menorca, Josep Castells, ha lamentat el posicionament dels grups de l'Executiu i que la Diputació Permanent de la Cambra no tingui una correlació de forces proporcional a la del ple.

Per la seva part, el portaveu adjunt del PP, Toni Costa, ha assegurat que el seu partit controlarà els fons europeus, perquè "el Govern no és de fiar". Costa ha subratllat la necessitat d'"avançar tot el treball possible durant el juliol perquè, malgrat que és un decret que ja està en vigor, no sabem res de l'estat dels fons europeus". "Se'ns ha dit que el 2021 hi haurà execució de fons europeus, però ni sabem els projectes ni pràcticament res al respecte", ha afegit.

Costa ha criticat el rebuig de l'esquerra a debatre durant el juliol el decret de fons europeus i ha criticat "les excuses dels grups que formen part del Govern per justificar el que no es pot justificar". "La submissió de Podem i MÉS al PSIB i a les ordres del Consolat és vergonyosa", ha remarcat. "Els partits del Govern no volen ni sentir a parlar de control dels fons europeus per part de l'oposició, però el PP continuarà exercint la tasca de control que li varen encomanar els ciutadans el 2019 i controlant la tasca del Govern en matèria de fons europeus", ha dit Costa, i ha apuntat que el seu partit continuarà exigint "la màxima transparència en una qüestió absolutament rellevant per a aquesta comunitat autònoma".

stats